Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακινητών τους στη Ρόδο και την Πάτρα

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακινητών τους στη Ρόδο και την Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς

 

Βραδινές ώρες χθες, πλωτό περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, κατόπιν αξιοποιήσεως πληροφοριών, προσέγγισε το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «BARCELONAEXPLORER»σημαίας ΗΠΑ, το οποίο είχε καταπλεύσει στη Ρόδο από «ΜΑΡΜΑΡΙΣ» Τουρκίας και βρισκόταν αγκυροβολημένο έξω από τον τουριστικό λιμένα Ρόδου.

Κατά την διάρκεια του ελέγχουπου διενεργήθηκε στο σκάφος από Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών και πλήρωμα του πλωτού περιπολικού της οικείας Λιμενικής Αρχής εντοπίστηκαν κρυμμένοι είκοσι τρεις (23) παράνομοι αλλοδαποί.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, συνελήφθησαν οι τρεις (03) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 24,27 και 39 ετών αντίστοιχα, ενώ κατασχέθηκε το σκάφος.

*****

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες,στην πύλη ελέγχου του νέου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, η 34χρονη αλλοδαπή οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, η 52χρονη συνοδηγός της και ο 17χρονος συνεπιβάτης, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν έναν (01) αλλοδαπό, επιμελώς κρυμμένο σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στον αποθηκευτικό χώρο (πορτ-παγκάζ) του ανωτέρω οχήματος, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

Επίσης, συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα της Πάτρας, από προσωπικό της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμήμα Αλλοδαπών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας (01) αλλοδαπός, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατασχέθηκε το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Τέλος, συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα Πατρών από άνδρες της Υπ/νσης Ασφαλείας Πατρών / Τμ. Αλλοδαπών πριν την επιβίβασή της σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό 31χρονη αλλοδαπή, η οποία παρείχε άμεση συνέργεια συνοδεύοντας και συνταξιδεύοντας με το ανήλικο τέκνο της, επιδεικνύονταςγια αυτό παραποιημένηως προς την ημερομηνία γέννησης ταυτότητα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατασχέθηκε το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη βραδινές ώρες χθες, από το λιμάνι της Ίου στο λιμάνι της Θήρας , με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Θ. 39, 91χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL