Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με εργαζόμενους της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στα πλαίσια της επίσκεψης που πραγματοποιεί από σήμερα στη Μυτιλήνη,  συναντήθηκε με τους εργαζομένους της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός στο Υπουργείο για κατάργηση της Γραμματείας, καθώς «αποτελεί πλούτο για τη νησιωτική πολιτική και η ύπαρξη της είναι κομβική ευρύτερα για τη νησιωτικότητα της χώρας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ οριοθέτησε και τη φιλοσοφία του για το νέο ρόλο της Γραμματείας: «Θεωρώ ότι η Γενική Γραμματεία δεν πρέπει να αρκείται σε μικροαρμοδιότητες. Ο ρόλος της πρέπει να είναι επιτελικός και καθοριστικός στη χάραξη πολιτικών για την ενεργειακή, υδροδοτική και φαρμακευτική αυτάρκεια των νησιών», υπογράμμισε. 

            Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι οι διαχειριστικές αρμοδιότητες που συμπίπτουν με εκείνες του κεντρικού Υπουργείου θα ενοποιηθούν, όπως έγινε με τις αντίστοιχες στην προκήρυξη των άγονων γραμμών. « Οι πολίτες μας έστειλαν εδώ για να σεβόμαστε το δημόσιο χρήμα, για να είμαστε πιο χρηστικοί, πιο αποτελεσματικοί και πιο φθηνοί σε κόστος. Με αυτή την αρχή θα προχωρήσουμε», σημείωσε.

            Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ο αναφέρθηκε στη Νησιωτικότητα και τις δράσεις που έχει αναλάβει ο ίδιος, ώστε να τεθεί αυτή η ιδιαιτερότητα της χώρας στην Ευρώπη στα πλαίσια και της Ελληνικής Προεδρίας και να εξασφαλισθεί η αναπτυξιακή προοπτική των νησιών.

            Τέλος, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για τη διάθεση  που επιδεικνύουν  για άμεση συνεργασία,  συμπλήρωσε ότι βρίσκεται καθημερινά με το βλέμμα στραμμένο προς αυτή την κατεύθυνση. «Δική μου διάθεση είναι να συμπλεύσουμε και να λειτουργήσουμε από κοινού στις όποιες αλλαγές και τομές πρέπει να πραγματοποιήσουμε για καλό όλων των πολιτών», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL