Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ «MEGA JET» Ν.Π. 11720

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ «MEGAJET»  Ν.Π. 11720 – Βύθιση ερασιτεχνικού σκάφους αναψυχής στην Ιτέα – Θάνατος λουόμενου στη Σίφνο

Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ «MEGA JET» Ν.Π. 11720, ότι ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από  Ηράκλειο για Θήρα με 770 επιβάτες, υπέστη βλάβη στη δεξιά εσωτερική κύρια μηχανή και  συνέχισε το δρομολόγιό του με μειωμένη ταχύτητα, χωρίς να αιτείται συνδρομή.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στις 12:15 στο λιμάνι της Θήρας όπου διενεργήθηκε έλεγχος από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Το «MEGA JET» επρόκειτο να αποπλεύσει σήμερα και ώρα 18:00 μ.μ. για λιμένα Ηρακλείου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ιτέας, ότι το ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής «ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΙ» Λ. Χανίων 5254 βυθίστηκε στη θέση πρόσδεσής του εντός του Αλιευτικού καταφυγίου «ΚΙΡΡΑΣ» Φωκίδας.

Άμεσα στο σημείο μετέβη προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπιστώνοντας ότι το ανωτέρω σκάφος είχε βυθιστεί χωρίς να προκληθεί ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος, ενώ ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης του για την ανέλκυση και απομάκρυνσή του.

Προανάκριση, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ιτέας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την παραλία Χερσονήσου ν.Σίφνου, 73χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Σίφνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Σύρου για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σίφνου.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL