Πρόσκρουση Ι/Φ σκάφους στην Αλόννησο

Πρόσκρουση Ι/Φ σκάφους στην Αλόννησο – Βλάβη στον καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα – Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στο Πυθαγόρειο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Ζάκυνθο – Θάνατος λουόμενης στη Χαλκίδα – Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου για πρόσκρουση του Ι/Φ-ΚΑΤ «ΜΑΡΙ ΤΕΡΕΖ» Ν.Π. 9375, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην είσοδο του λιμένα Αλοννήσου.

Κατά δήλωση του Πλοιάρχου σε απόσταση 2 ν.μ. από την είσοδο του λιμένα, προσέκρουσε με μικρή ταχύτητα σε ύφαλο, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρή εισροή υδάτων στο αριστερό κοίλο του σκάφους, που αντιμετωπίστηκε επιτυχώς με αντλία.

Το «ΜΑΡΙ ΤΕΡΕΖ» κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα της Αλοννήσου, ενώ από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, διετάχθη διεξαγωγή υποβρύχιας αυτοψίας από δύτη και έγινε απαγόρευση απόπλου του εν λόγω Ι/Φ μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» Ν.Π.9915, πως κατά τη διάρκεια πρόσδεσης του πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας προερχόμενο από λιμένα Κέρκυρας, προκλήθηκε θραύση αριστερού συρματόσχοινου του πλωραίου καταπέλτη.

Οι επιβάτες του πλοίου αποβιβάστηκαν στο λιμάνι με ασφάλεια, ενώ κατόπιν αντικατάστασης του παλαιού συρματόσχοινου με καινούριο, συνοδευόμενο από πιστοποιητικό εγκεκριμένου συνεργείου, καθώς και επιθεώρησης του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής, επετράπη η συνέχιση πλόων του «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ».

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πυθαγορείου για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω εκδήλωσης φωτιάς στη μηχανή του Ι/Φ σκάφους «OCEAN DREAM» σημαίας Αγγλίας, στη θαλάσσια περιοχή Πυθαγορείου με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο μετέβη προς παροχή συνδρομής πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη του οποίου ενημερώθηκαν από τον Κυβερνήτη πως η φωτιά στη μηχανή έσβησε χωρίς να προκληθεί τραυματισμός.

Το «OCEAN DREAM» ρυμουλκήθηκε από το Ε/Π-Τ/Ρ  «ΑΣΠΑΣΙΑ»  Ν.Σ. 304 συνοδεία του πλωτού περιπολικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στη μαρίνα Πυθαγορείου όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι δύο (02) αλλοδαποί επιβαίνοντες.

Από τη Λιμενική Αρχή Πυθαγορείου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, επί της παραλιακής λεωφόρου Κ.Λομβάρδου Ζακύνθου, όταν δίκυκλη μοτοσυκλέτα με οδηγό έναν 39χρονο, συγκρούστηκε με Ε.Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε ένας 79χρονος, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 39χρονου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ζακύνθου για παροχή πρώτων βοηθειών, απ’όπου και εξήλθε.

Από τη Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, που διενεργεί την προανάκριση, πραγματοποιήθηκε αλκοολομέτρηση στους εμπλεκόμενους οδηγούς με αρνητικά αποτελέσματα.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «ΠΛΑΚΑΣ ΔΗΛΕΣΙΟΥ», 84χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν.Ν.57, 17χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL