Τραυματισμός αλλοδαπού λουόμενου στη Ρόδο –

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τραυματισμός αλλοδαπού λουόμενου στη Ρόδο – Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μεγίστης, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό τραυματισμού 73χρονου αλλοδαπού λουόμενου, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Μανδρακίου σε απόσταση 20 μέτρων από την ακτή.

Συγκεκριμένα ο 73χρονος είχε μεταβεί στην ανωτέρω περιοχή για τη λήψη θαλάσσιου λουτρού όταντραυματίστηκε απότο διερχόμενο επαγγελματικό ταχύπλοοσκάφος «ΒΑΡΒΑΡΑ-ΜΑΡΙΑ» Τ.Ρ. 07.

Ο τραυματισθείς αφού περισυνελέχθη άμεσα από τον χειριστή του σκάφους, και με τη συνδρομή έτερου λουόμενου, αποβιβάστηκε στο λιμένα Μεγίστης. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Καστελόριζου για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια παρελήφθη από ελικόπτερο SUPERPUMAτης Π.Α. για περαιτέρω νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης.

*****

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής,ένας (01) αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΙΙ» Ν.Σ. 32, 73χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL