Πτώση ατόμου από Ε/Γ-Ο/Γ στη θάλασσα στον Πόρο Κεφαλληνίας –

Πτώση ατόμου από Ε/Γ-Ο/Γ στη θάλασσα στον Πόρο Κεφαλληνίας – Θάνατος υποβρύχιου αλιέα στη Βουλιαγμένη – Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πόρου Κεφαλληνίας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ» Ν.Π. 10280, το οποίο έπλεε 2,5 ν.μ. νοτιοανατολικά του λιμένα Πόρου Κεφαλληνίας, εκτελώντας δρομολόγιο Πόρος – Κυλλήνη, ότι 30χρονη αλλοδαπή επιβάτης έπεσε στη θάλασσα.

Άμεσα προς εντοπισμό της ανωτέρω απέπλευσαν τρία (03) πλωτά περιπολικά Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και παραπλέοντα σκάφη. Λίγη ώρα αργότερα η 30χρονη εντοπίστηκε και περισυνελέγη, έχοντας τις αισθήσεις της, από το Ε/Γ-Τ/Ρ  «ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΣΤΗΣ» Ν.Α. 583, το οποίο την μετέφερε με ασφάλεια, συνοδεία πλωτού περιπολικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στο λιμένα του Πόρου.

Η διασωθείσα στην οποία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιδιώτη ιατρό, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Αργοστολίου για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βουλιαγμένης, για αγνοούμενο 34χρονο υποβρύχιο αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Λιμανάκια Βουλιαγμένης.

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος είχε μεταβεί, μεσημβρινές ώρες χθες, στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας και έκτοτε αγνοείτο.

Άμεσα προς εντοπισμό του αγνοούμενου, μετέβησαν στην περιοχή από ξηράς περιπολικά οχήματα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και δια θαλάσσης πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε, στη θαλάσσια περιοχή «Α’ Λιμανάκι», τον αγνοούμενο χωρίς τις αισθήσεις του.

Το πλήρωμα του σκάφους ανέσυρε τον 34χρονο και τον μετέφερε στη μαρίνα Βουλιαγμένης, απ’όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» Βούλας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας (01) αλλοδαπός, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη βραδινές ώρες χθες, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν.Ν. 57, 28χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL