Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού και συνεργού του στην Πάτρα -

Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού και συνεργού του στην Πάτρα - Σύλληψη για μεταφορά επικίνδυνου φορτίου στην Πάτρα - Εκδήλωση πυρκαγιάς στο Πέραμα - Μηχανική βλάβη σε Α/Κ σκάφος στην Πάτρα

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα Πατρών από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πριν τη επιβίβασή της σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, 37χρονη αλλοδαπή διότι προσέφερε άμεση συνέργεια σε18χρονο αλλοδαπό που κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα και το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ευρώ (€300) καθώς και δύο (02) κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή της 37χρονης, ενώ κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα ο 18χρονος αφέθηκε ελεύθερος λόγω ανηλικότητας.

*****

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη εξόδου του νέου νότιου λιμένα Πάτρας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής 38χρονος, διότι ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο και μετά την εκφόρτωσή του από Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε επικίνδυνο φορτίο βάρους 812 kg  

Προανάκριση, διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας ενώ ο 38χρονος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Περάματος για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς, περιορισμένης έκτασης, εντός της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος και συγκεκριμένα στον εξωτερικό χώρο επιχείρησης ανακύκλωσης μετάλλων. Η πυρκαγιά μεταδόθηκε σε υλικά αλουμινίου που βρίσκονταν στο χώρο προς ανακύκλωση καθώς και σε παρακείμενο Φ/Γ όχημα της ανωτέρω επιχείρησης.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν δύο (02) οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τα οποία κατασβέστηκε πλήρως η πυρκαγιά.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Ζ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτρας για περιστατικό μηχανικής βλάβης στο Α/Κ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ» Ν. Ιτέας 12 το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 5 ν. μ. δυτικά της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.

Ανωτέρω Α/Κ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο βόρειο λιμένα της Πάτρας συνοδευόμενο από το Α/Κ σκάφος «ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν. Ιτέας 16.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ» μέχρι προσκομίσεως σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL