Τραυματισμός λουόμενης από σκάφος στη Θήρα

Τραυματισμός λουόμενης από σκάφος στη Θήρα -  Θαλάσσια ρύπανση στη Μήλο - Κατάσχεση αλιευμάτων στη Ρόδο  - Διακομιδή ασθενούς

 

Ενημερώθηκε, η οικεία Λιμενική Αρχή, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού 50χρονης αλλοδαπής λουόμενηςστη θαλάσσια περιοχή Άσπρης Παραλίας Ακρωτηρίου ν.Θήρας, από διερχόμενο σκάφος, του οποίου ο κυβερνήτης συνελήφθη.

Η τραυματισθείσα διεκομίσθη με ασθενοφόρο σε ιδιωτικό Πολυιατρείο Θήρας για εξετάσεις και για  την παροχή των πρώτων βοηθειών και εξήλθε αυθημερόν.

Κατόπιν προφορικής εντολής κ.Εισαγγελέα Υπηρεσίας αφέθηκε ελεύθερος.

Προανάκριση διενεργείται από Λιμεναρχείο Θήρας.

*****

Διαπιστώθηκε, πρωινές ώρες χθες, από προσωπικό τηςΛιμενικής Αρχής Μήλου η ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή ιριδίζουσας μορφής συνολικής επιφάνειας 10m2 κατά μήκος του ανατολικού κεντρικού προβλήτα και του κρηπιδώματος της χερσαίας ζώνης του λιμένα Αδάντα.

Κατόπιν σχετικής έρευνας  προς εντοπισμό του υπαιτίου πρόκλησης της ρύπανσης, διαπιστώθηκε ότι η προαναφερθείσα ρύπανση προκλήθηκε από το Θ/Γ “HANINA”           σημαίας Μάλτας.

Άμεσα, ενεργοποιήθηκε τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης και πραγματοποιήθηκαν συνεχείς διελεύσεις με ιδιωτική μηχανοκίνητη λέμβο στο ανωτέρω σημείο προκειμένου να καταπολεμηθεί η ρύπανση, με θετικά αποτελέσματα.

Από τη Λιμενική Αρχή Μήλου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ο 45χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης του ανωτέρου Θ/Γ, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ενώ πρόκειται να του επιβληθούν και οι σχετικές διοικητικές κυρώσεις.

*****

Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες, μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Ακαντιάς Ρόδου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, 42χρονος αλλοδαπός, διότι κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε στο Φ/Γ όχημα του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (05) κουτιά που περιείχαν αλιεύματα μαρίδας βάρους 30 κιλών υπολειπομένων διαστάσεων.

Ο ανωτέρω κατόπιν εντολής κ.Εισαγγελέα Υπηρεσίας αφέθηκε ελεύθερος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε και διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων εις βάρος του υπαιτίου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη απογευματινές ώρες χθες, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ-Δ/Ρ «ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Λευκάδος 260, 20χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL