Τραυματισμός υποβρύχιου αλιέα από διερχόμενο σκάφος στη Ρόδο

Τραυματισμός υποβρύχιου αλιέα από διερχόμενο σκάφος  στη Ρόδο – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» στη Νάξο –  Παροχή συνδρομής σε Ε/Γ-Τ/Ρ στην Κάλυμνο

 

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λίνδου, ενημερώθηκε για  περιστατικό τραυματισμού 46χρονου υποβρύχιου αλιέα, στη θαλάσσια περιοχή «ΧΑΡΑΚΙΟΥ» Ρόδου, από το διερχόμενο ταχύπλοο σκάφος «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» Τ.Ρ. 507, που χειριζόταν ένας 47χρονος.

Ο 46χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο τοπικό Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ για το περιστατικό, ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λίνδου.

 

===============

 

Σήμερα στις 19:05, η Λιμενική Αρχή Νάξου, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του    Ε/Γ–Ο/Γ «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» Ν.Π. 11975, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο, ότι η προσέγγιση στη Νάξο ήταν επισφαλής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και συνέχισε για τον επόμενο λιμένα προσέγγισης.

Οι 10 επιβάτες που είχαν προορισμό τη Νάξο, αποβιβάστηκαν στην Πάρο και πρόκειται να προωθηθούν με μέριμνα της εταιρίας, ενώ στο λιμάνι δεν ανέμεναν επιβάτες προς επιβίβαση.

 

================

 

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου ενημερώθηκε από τον Κυβερνήτη του  Α/Κ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» Σ.Κ. 61 ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΡΕΤΖΙΝΑ V» Ν.Π.10527, παρασυρόταν προς τον υπήνεμο μώλο της περιοχής, με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Το «ΡΕΤΖΙΝΑ V» ρυμουλκήθηκε ασφαλώς από το εν λόγω Α/Κ στην κεντρική προβλήτα, όπου και πλαγιοδέτησε ασφαλώς, καθώς παρουσίασε αδυναμία αυτοδύναμων χειρισμών.

Από το περιστατικό δεν κινδύνεψε κανείς, ενώ από τη Λιμενική Αρχή  Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση,  απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά και να προσκομιστεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL