Τραυματισμός αλλοδαπού ναυτικού σε Δ/Ξ πλοίο στη Σύρο

Τραυματισμός αλλοδαπού ναυτικού σε Δ/Ξ πλοίο στη Σύρο – Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών και αλλοδαπού διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα – Αποβίβαση ασθενούς από Φ/Γ πλοίο στο Ηράκλειο

 

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύρου, για περιστατικό τραυματισμού 24χρονου αλλοδαπού ναυτικού, μέλους πληρώματος του Δ/Ξ «FILYOZ» σημαίας Μάλτας, το οποίο είχε αποπλεύσει από το αγκυροβόλιο λιμένα Ερμούπολης Σύρου.

Το «FILYOZ» επαναπροσέγγισε και αγκυροβόλησε στη ράδα λιμένα Σύρου όπου, με μέριμνα του ναυτικού του πράκτορα, αποβίβασε με το Ε/Γ-Λάντζα «ΓΙΑΝΝΗΣ Τ» Ν.Σ. 1000, τον 24χρονο.

Στη συνέχεια ο τραυματίας παρελήφθη από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και διεκομίσθη με περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου μετά από ιατρική περίθαλψη, επανεπιβιβάστηκε στο Δ/Ξ, το οποίο απέπλευσε βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας με προορισμό την Τουρκία.

*****

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 27χρονος αλλοδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, διότι διαπιστώθηκε πως μετέφερε κρυμμένους στο φορτίο του επικαθήμενου, το οποίο αποτελούνταν από παλέτες με νερό και ένα τρακτέρ, επτά (07) αλλοδαπούς, στερούμενους νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι 42χρονος αλλοδαπός ναυτικός, μέλος πληρώματος του Φ/Γ «KARIMALLAH» σημαίας Λιβάνου, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Ηρακλείου Κρήτης, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στην περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και αφού παρέλαβε τον 42χρονο, τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα Ηρακλείου, απ’όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL