Ανακοίνωση σχετικά με τη συμβολική ονομασία του κτιρίου της Ακτής Βασιλειάδη ως Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Δημοσίευση Π.Δ. για την οργάνωση των Υπηρεσιών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

 Η ονομασία του κτιρίου με τον τίτλο «Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος» αποτελεί, κατ’ αρχήν, έμπρακτη απόδειξη της αναγνώρισης της Ελληνικής Πολιτείας προς την πολυετή προσφορά του Σώματος στην ελληνική κοινωνία και ναυτιλία.

Το κτίριο από την αρχική του σχεδίαση είχε προβλεφθεί να αποτελέσει το χώρο άσκησης τόσο του επιτελικού όσο και  του εθνικά κρίσιμου επιχειρησιακού έργου του Σώματος. Για το λόγο αυτό, στεγάζονται η ηγεσία του Σώματος, το σύνολο των επιτελικών Διευθύνσεων, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, καθώς και το επιχειρησιακό γραφείο του FRONTEXστη Ν.Α. Ευρώπη.

Παράλληλα τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα μεταστέγασης στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής των υπηρεσιών που στεγάζονται σήμερα σε άλλα κτίρια του Πειραιά. Στόχος η εξοικονόμηση πόρων και η ενίσχυση των επιχειρησιακών και λειτουργικών δυνατοτήτων του Σώματος.

Ταυτόχρονα, υλοποιείται το ειδικό Σχέδιο Μέτρων Ασφαλείας Κτιρίου, ως ναυτική εγκατάσταση σύμφωνα με την κείμενη σχετική νομοθεσία.

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε το Π.Δ. 67(Α' 149)27.6.2011 για την οργάνωση των νέων υπηρεσιών του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Η στελέχωση ξεκινάει άμεσα και προϋποθέτει ενιαίο χώρο λειτουργίας.

Το επιβάλλει η ιστορία του και η δυναμική που πλέον αναπτύσσει για την εκτέλεση της αποστολής του και την ανταπόκρισή του στους ευαίσθητους τομείς της ασφάλειας ναυσιπλοΐας, της ναυτικής ασφάλειας και της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Αυτή την προοπτική οφείλουμε όλοι να υποστηρίξουμε. Έτσι, θα ενισχύσουμε όχι μόνο το ρόλο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αλλά και την εξυπηρέτηση εθνικών μας στόχων.    

 

Επισυνάπτεται ως σχετικό αρχείο το κείμενο του δημοσιευθέντος Π.Δ.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL