Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών νοτιοδυτικά της Κρήτης

Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών νοτιοδυτικά της Κρήτης– Σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Πάτρα

Πρωινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης,  ενημερώθηκε για την ύπαρξη σκάφους με άγνωστο αριθμό αλλοδαπών σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι κατά τόπους Λιμενικές Αρχές, καθώς και το περιπολικό σκάφος «OPVAEGIR» σημαίας Ισλανδίας, το οποίο συμμετέχει στη Μεικτή Ευρωπαϊκή Επιχείρηση «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2011» του FRONTEXκαι περιπολούσε στην εν λόγω περιοχή.

Το  «OPVAEGIR», το οποίο εντόπισε μεσημβρινές ώρες χθες, το κινδυνεύον σκάφος, 80 ν.μ. περίπου δυτικά - νοτιοδυτικά της Κρήτης και στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια 94 αλλοδαποί, κατευθύνθηκε μεταφέροντάς τους στο λιμάνι του Πειραιά.

Στις 09:13 σήμερα, το Ισλανδικό περιπολικό σκάφος, κατέπλευσε στον Πειραιά και αποβίβασε τους 94 αλλοδαπούς, παρουσία στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι παρέλαβαν 90 άτομα εκ των διασωθέντων με προορισμό το Τμήμα Αλλοδαπών Αττικής για τις ενέργειες της διοικητικής τους απέλασης.

Από στελέχη της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου «Περί Αλλοδαπών» οι υπόλοιποι τέσσερις και πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

=====================

Συνελήφθησαν, σήμερα στις 16:05 στο λιμάνι της Πάτρας, κατά την διάρκεια ελέγχου από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί, διότι βρέθηκαν πρόχειρα κρυμμένοι, εντός του χώρου του φορτίου φορτηγού οχήματος (τράκτορας–επικαθήμενο), που αποτελούνταν από παλέτες με καρπούζια, χωρίς νομιμοποιητικά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL