Πτώση στη θάλασσα μέλους πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «ΑΛΚΥΟΝΗ» στο λιμάνι της Σκιάθου

Πτώση στη θάλασσα μέλους πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «ΑΛΚΥΟΝΗ» στο λιμάνι της Σκιάθου – Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Πάτρα – Μεταφορά ασθενούς

Σήμερα στις 20.20, στο λιμάνι της Σκιάθου, κατά την διάρκεια φόρτωσης του   Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «ΑΛΚΥΟΝΗ» Ν.Π. 12000, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο του δρομολόγιο από Αλόννησο για Σκόπελο – Σκιάθο – Βόλο, μέλος του πληρώματος,           44 ετών, που βρισκόταν επί του κεντρικό καταπέλτη,  γλίστρησε και έπεσε στην θάλασσα.

Άμεσα από το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Σκιάθου ενημερώθηκε ο Πλοίαρχος του πλοίου για την διακοπή της λειτουργίας των κύριων μηχανών, ενώ παράλληλα απέπλευσε πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο και περισυνέλεξε σώο στον 44χρονο.

Στην συνέχεια ο ανωτέρω διεκομίσθει στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου διαπιστώθηκε πιθανή εξάρθρωση του αριστερού του ώμου και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Νοσοκομείο του Βόλου για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη, με το ίδιο πλοίο.

Το «ΑΛΚΥΟΝΗ» απέπλευσε στις 21.32 αντί της προγραμματισμένης 20.20, με 57 επιβάτες, για το λιμάνι του Βόλου.

===============================

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, σε δύο περιστατικά, στο λιμάνι της Πάτρας, κατά τη διάρκεια ελέγχων από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, δύο (02) αλλοδαποί διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

===============================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – ΕΛ.ΑΚΤ, μεταφέρθηκε χθες, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με πλωτό περιπολικό του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., 61χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL