Εργατικό ατύχημα στο Ε/Γ–ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ «ΚΟΣΜΟΣ ΤΖΕΤ»

Εργατικό ατύχημα στο Ε/Γ–ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ «ΚΟΣΜΟΣ ΤΖΕΤ» Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ–Υ/Γ «F/D XVIII» – Εκδήλωση πυρκαγιάς σε βοηθητικό σκάφος Ι/Φ στο Νυδρί – Τραυματισμός υποβρύχιου αλιέα στα Χανιά – Πνιγμοί στο Κατάκολο και το Πέραμα

 

Σήμερα στις 15.40, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ–ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ «ΚΟΣΜΟΣ ΤΖΕΤ» Ν.Π. 11736, ότι στις 12.00, κατά τη διάρκεια εργασιών στο ανωτέρω σκάφος, ενεργοποιήθηκε, από άγνωστη αιτία, το μόνιμο σύστημα πυρόσβεσης διοξειδίου του άνθρακα του μηχανοστασίου, εντός του οποίου βρίσκονταν πέντε (05) άτομα.

Συγκεκριμένα, κατά την ενεργοποίηση του συστήματος πυρόσβεσης, τα ανωτέρω άτομα εισέπνευσαν το αέριο διοξειδίου του άνθρακα, που είχε διαρρεύσει.

Άμεσα, μεταφέρθηκαν, για προληπτικούς λόγους, αρχικά στο Θριάσιο Νοσοκομείο και μετά στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, ενώ απαγορεύθηκε ο απόπλους του «ΚΟΣΜΟΣ ΤΖΕΤ»  μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

===================

Σήμερα στις 13.30, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ–Υ/Γ «F/D XVIII» Ν.Π. 11500, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πειραιάς – Αίγινα – Αγκίστρι), με 140 επιβάτες, ότι κατά τον πλου του, είχαν παρουσιασθεί κραδασμοί στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου.

Το «F/D XVIII» προσέδεσε με ασφάλεια, στις 14.20, στο λιμάνι του Πειραιά και η Λιμενική Αρχή απαγόρευσε τον απόπλου μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ–Υ/Γ «F/D XVII» Ν.Π. 11483.

===================

Σήμερα στις 10.30, η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, ενημερώθηκε για εκδήλωση πυρκαγιάς στο βοηθητικό σκάφος του Ι/Φ «SEABREEZE» Ν.Π. 9152, που ήταν κρεμασμένο στο ανωτέρω Ι/Φ, το οποίο ελλιμενιζόταν στη Βασιλική Λευκάδας, σε απόσταση 1 μέτρου από τον προβλήτα.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε προσωπικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ η πυρκαγιά είχε ήδη κατασβεστεί από τον Κυβερνήτη.

Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.   

Ο Λιμενικός Σταθμός Νυδρίου απαγόρευσε τον απόπλου μέχρι να αντικατασταθεί το βοηθητικό και να προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το σκάφος Νηογνώμονα.

===================

Σήμερα στις 10.20, η Λιμενική Αρχή Παλαιοχώρας, ενημερώθηκε για τον τραυματισμό 30χρονου υποβρύχιου αλιέα ανατολικά από την παραλία «ΔΙΑΛΥΣΚΑΡΙ».

Συγκεκριμένα ο τραυματισμός του ανωτέρω προήλθε από κέντρωμα σαλαχιού στο δεξιό του κάτω άκρο, επιφέροντας σε αυτόν ελαφρά ζαλάδα.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό σκάφος Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. αλλά λόγω του δύσβατου της περιοχής, τα στελέχη του Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. επιβιβάσθηκαν σε μικρότερο ιδιωτικό σκάφος, περισυνέλεξαν τον τραυματία και τον μετέφεραν στο λιμάνι της Σκάλας.

Ο 30χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Καντάνου, όπου νοσηλεύεται.

===================

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε 72χρονος, σήμερα στις 11.10, από τη θαλάσσια περιοχή «ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙ» Ζαχάρω Ηλείας.

Ο 72χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο τοπικό Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός θα παραδοθεί στο Νοσοκομείο Ρίου για νεκροψία – νεκροτομία.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κατάκολου.

            ===================

Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε 60χρονη αλλοδαπή, σήμερα στις 10.45, από την πλαζ Περάματος.

Η 60χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός θα παραδοθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για νεκροψία – νεκροτομία.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL