Θάνατος μέλους πληρώματος Κ/Ζ στην Ιτέα

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ–Υ/Γ «ΣΑΝΤΑ ΙΙΙ» – Θάνατος μέλους πληρώματος Κ/Ζ στην Ιτέα – Εντοπισμός πτώματος ανδρός αγνώστων στοιχείων στη Θεσσαλονίκη – Ρύπανση στη Ρόδο – Μη δήλωση ειδικού φορτίου φορτηγού οχήματος – Μεταφορά ασθενούς

 

Χθες στις 17.15, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του  Ε/Γ–Υ/Γ «ΣΑΝΤΑ ΙΙΙ» Ν.Κέρκυρας 572 που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Παξοί–Κέρκυρα) με δεκαεπτά (17) επιβάτες, ότι ενώ έπλεε σε απόσταση 5 ν.μ. από το λιμάνι της Κέρκυρας , είχαν παρουσιασθεί κραδασμοί στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου.

Το «ΣΑΝΤΑ ΙΙΙ» κατέπλευσε ασφαλώς στις 17.45 στο λιμένα Κέρκυρας, όπου από το Κεντρικό Λιμεναρχείο απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

=========================

 

Χθες στις 14.55, η Λιμενική Αρχή Ιτέας, ενημερώθηκε από το ναυτικό πράκτορα του Κ/Ζ «ARION» σημαίας Πορτογαλίας, το οποίο είχε καταπλεύσει πρωινές ώρες στην Ιτέα, ότι εντός Φαρμακείου, επί της παραλιακής οδού, 57χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος του Κ/Ζ, είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Άμεσα μετέβησαν στο σημείο στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ ο 57χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο τοπικό Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρίου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομίας.  

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Ιτέας ενώ το «ARION» απέπλευσε στις 20.30 με προορισμό τον Πειραιά.

=========================

Πτώμα άνδρα, ηλικίας περίπου 75 ετών, ύψους 1,65–1,70 μ., αγνώστων λοιπών στοιχείων, εντοπίστηκε χθες στις 17.45, στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» Θεσσαλονίκης.

Η σορός του μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  στο Γενικό Νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», προκειμένου διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομία, ενώ βραδινές ώρες, το πτώμα αναγνωρίσθηκε από συγγενικό πρόσωπο.

Πρόκειται για ημεδαπό ηλικίας 85 ετών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.                                                                                           

=========================

Ρύπανση από λύματα, παρατηρήθηκε, χθες στις 13.00, στη θαλάσσια περιοχή «ΚΡΗΤΙΚΑ» Ρόδου.

Όπως προέκυψε, η ρύπανση (αυτοδιαλυόμενη) οφειλόταν σε διαρροή λυμάτων από το αντλιοστάσιο της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ.

Στο σημείο βρισκόταν συνεργείο της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. , το οποίο προέβη άμεσα στην αποκατάσταση του αντλιοστασίου.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προανάκρισης από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου, η οποία, επίσης, κίνησε τη διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά των υπευθύνων.

=========================

Απογευματινές ώρες χθες, διαπιστώθηκε από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, κατόπιν καταγγελίας, ότι στο πλοίο «SUPERFASTXII» Ν.Π. 11052, είχε φορτωθεί επικαθήμενο όχημα, μεταφέροντας ως φορτίο ξερά χόρτα, χωρίς να έχει δηλωθεί στην αρμόδια Λιμενική Αρχή και στο πλοίο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή σχηματίζεται δικογραφία κατά την τακτική διαδικασία, ύστερα από εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας του επικαθήμενου, ενώ κινούνται και οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά των υπευθύνων.

=========================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λ.Σ.– ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκε χθες, από το λιμάνι της Άνδρου στο λιμάνι της Ραφήνας, με το Ε/Γ–Ο/Γ «SUPERFERRYII» Ν.Π. 9939, 44χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL