Ρύπανση στη Μήλο

 

Ρύπανση στη Μήλο – Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και διακινητή στην Πάτρα – Σύλληψη παράνομου μετανάστη στη Σάμο

Ρύπανση από υπολείμματα εμμενόντων πετρελαιοειδών, εκτάσεως περίπου 200τ.μ. καθώς και μικρή ποσότητα αυτών στην ακτογραμμή, σε μήκος 150 μέτρων και σε βάθος 15 εκατοστών, εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή «ΦΥΡΟΠΟΤΑΜΟΣ» Μήλου.

Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία απορρύπανσης από στελέχη της Λιμενικής Αρχής σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και  δυνάμεις εθελοντών – ιδιωτών, με ικανοποιητικά αποτελέσματα, τόσο στη θάλασσα όσο και στην ακτή, με τη χρήση απορροφητικών και προσκολλητικών υλικών.

Παράλληλα, διενεργήθηκε έλεγχος σε όμορες ακτές, από ξηράς και δια θαλάσσης, με αρνητικά αποτελέσματα.  

Η διαδικασία απορρύπανσης συνεχίσθηκε μέχρι τη δύση του ηλίου ενώ πρόκειται να συνεχισθεί με το πρώτο φως της ημέρας.

=========================

Συνελήφθη, χθες στις 17.30, στο λιμάνι της Πάτρας, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 37χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος (επικαθήμενο) διότι μετέφερε επιμελώς κρυμμένο, εντός του χώρου της καμπίνας, έναν 22χρονο αλλοδαπό, χωρίς νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ο οποίος και συνελήφθη.

Επίσης συνελήφθη, χθες στις 17.00, στο ίδιο λιμάνι, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, 25χρονος αλλοδαπός διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ το φορτηγό όχημα, από το πρώτο περιστατικό, κατασχέθηκε.

  =========================

Συνελήφθη, χθες στις 17.00, στην περιοχή «ΒΛΑΜΜΑΡΗΣ»  Σάμου, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 40χρονος αλλοδαπός διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL