Άνθρωπος στη θάλασσα

Άνθρωπος στη θάλασσα – Ρύπανση στη Ραφήνα – Σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Πάτρα –  Πνιγμοί στο Βόλο, την Κοιλάδα και την Πάρο

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, περισυνελέγη άνδρας από το Ι/Φ «ΟΚΕΙΑ» Ν.Π. 9255 στη θαλάσσια περιοχή 19 ν.μ. δυτικά της Μήλου.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό σκάφος του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο παρέλαβε και μετέφερε τον άνδρα, κατόπιν παροχής πρώτων βοηθειών, στο λιμάνι «ΑΔΑΜΑΝΤΑ» Μήλου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο και διεκομίσθη στο τοπικό Κέντρο Υγείας, για περαιτέρω νοσηλεία.

Κατά δήλωσή του, ο 53χρονος διασωθείς, ενώ ταξίδευε με Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο, το οποίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Σούδα Χανίων, χωρίς κάποιον οικείο του, βρέθηκε στη θάλασσα, ύστερα από πτώση που είχε με δική του υπαιτιότητα.

==================

Ενημερώθηκε, σήμερα στις 12.50, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας για περιστατικό ρύπανσης στην παραλία του Σχοινιά.

Άμεσα μετέβησαν στην ανωτέρω περιοχή πλωτό περιπολικό του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώνοντας την ύπαρξη στην αμμουδιά κομματιών πίσσας, 8 - 10 εκατοστών, αραιά διασπαρμένα σε έκταση περίπου 500 μέτρων ενώ δεν υπήρχε κηλίδα στην επιφάνεια της θάλασσας.

Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία απορρύπανσης από δυνάμεις εθελοντών – ιδιωτών, με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας. 

==================

Συνελήφθησαν, σήμερα στις 14.00, στο λιμάνι  της Πάτρας και πριν τον απόπλου   Ε/Γ–Ο/Γ πλοίου, καθ’ υπόδειξη οδηγού φορτηγού οχήματος (τράκτορας / επικαθήμενο – ψυγείο), εννέα αλλοδαποί, οι οποίοι βρέθηκαν πρόχειρα κρυμμένοι εντός του χώρου του φορτίου το οποίο αποτελούταν από παλέτες με καρπούζια, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.   

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

==================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, σήμερα στις 15.35, από τη θαλάσσια περιοχή «ΣΟΥΤΡΑΛΙ» Αγριάς Μαγνησίας, 70χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία για νεκροψία – νεκροτομία.

Προανάκριση διενεργείται από Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

==================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, σήμερα στις 12.30, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΒΡΟΧΙΤΣΑ» Κοιλάδας Ερμιονίδος, 74χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Κορίνθου για νεκροψία – νεκροτομία.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Κοιλάδας.

==================

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, σήμερα στις 12.20, από τη θαλάσσια περιοχή «ΑΛΥΚΗΣ» Πάρου, 81χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη στο τοπικό Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός της πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για νεκροψία – νεκροτομία.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάρου.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL