Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στο Ρέθυμνο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στο Ρέθυμνο – Σύλληψη Κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Σκιάθο – Πνιγμοί στην Παλαιά Φώκαια και τη Νέα Μηχανιώνα - Μεταφορά ασθενούς

Πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε από υποβρύχιο αλιέα, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή δυτικά του εμπορικού λιμένα Ρεθύμνου και βόρεια του Φρουρίου ΦΟΡΤΕΝΤΖΑΣ, σε απόσταση δεκαπέντε (15) μέτρων από βραχώδη ακτή, σε οχτώ (08) μέτρα βάθος και ακτίνα διασποράς διακόσια (200) μέτρα, απροσδιόριστος αριθμός βλημάτων μήκους σαράντα (40) εκατοστών και διαμέτρου δέκα (10) εκατοστών περίπου, σε κατάσταση οξείδωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρεθύμνου επιτηρείται η περιοχή, ενώ ενημερώθηκε και η Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου για την παραλαβή και εξουδετέρωση των εν λόγω πυρομαχικών υλικών. 

================

Συνελήφθη, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Σκιάθου, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής ο 56χρονος Κυβερνήτης του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους «ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΝΤΕΛΦΙΝΟΥΣ» Ν.Π. 9818, διότι εκτέλεσε πλου από Σκιάθο για Αχίλλειο Μαγνησίας – Πλατανιά Πηλίου και επιστροφή χωρίς να έχει λάβει άδεια απόπλου από τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές.

Ο 56χρονος κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου αφέθηκε ελεύθερος, ενώ από το Λιμεναρχείο Σκιάθου διενεργείται προανάκριση.

================

Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή  Παλαιάς Φώκαιας, 60χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το  Λιμενικό Σταθμό Παλαιάς Φώκαιας.

================

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή  «ΠΟΤΑΜΟΣ» Δήμου Θερμαϊκού, 76χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, μεταφέρθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53, 66χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL