Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στις εκδηλώσεις εορτασμού για την Εθνική Επέτειο της «25ης Μαρτίου του 1821» στον Πειραιά

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά για την Εθνική Επέτειο της  Επανάστασης του 1821.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αρχικά παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιά χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου, κ.κ. Σεραφείμ. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Γεώργιου Καραϊσκάκη στην Ακτή Τζελέπη  και έπειτα παρευρέθηκε στην παρέλαση σχολείων, σωματείων, προσκόπων, φορέων και συλλόγων, καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος,  παρουσία των Αρχών της πόλης του Πειραιά.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου δήλωσε: «Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 είναι μία μέρα μνήμης και τιμής στον ένδοξο αγώνα του ελληνικού  λαού  για  ανεξαρτησία.  Τιμούμε τη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  και  της  Εθνεγερσίας.  Τιμούμε όλοι τον αγώνα και τη θυσία, των αγωνιστών του ΄21 που ύψωσαν τη σημαία της Ελληνικής Επανάστασης για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Σήμερα, είναι μία μέρα σεβασμού στις θυσίες των προγόνων μας. Είναι, όμως και μία ημέρα, που μας γεμίζει ευθύνη απέναντι σε αυτές τις θυσίες, να δημιουργήσουμε μία Ελλάδα δυνατή. Αυτό είναι το χρέος μας και με αυτό πορευόμαστε. Με ενότητα και αλληλεγγύη, μακριά από διχασμούς και ακραίες φωνές».

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. ΣΙΕΤΤΟΣ Βασίλειος και ο Υποναύαρχος Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ Γεώργιος.

Κατηγορία:


Wildcard SSL