Επίσκεψη Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στις Εκθέσεις “Outdoor Expo 2014” και “Boat & Fishing Show 2014”

Επίσκεψη  Υπουργού  Ναυτιλίας και  Αιγαίου,  Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στις  Εκθέσεις  “OutdoorExpo2014” και “Boat& FishingShow2014”

Τη  διεθνή   έκθεση  υπαίθριων  δραστηριοτήτων,   Outdoor Expo  2014”,  στο MECΠαιανίας εγκαινίασε, χθες, ο  Υπουργός  Ναυτιλίας  και  Αιγαίου, Μιλτιάδης  Βαρβιτσιώτης, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε την έκθεση Boat& Fishing Show 2014” στο Μαρούσι.     

Kατά το σύντομο χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων στην Outdoor Expo 2014”, ο  κ. Υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία να γίνονται τέτοιου είδους εκθέσεις, που αναδεικνύουν εκτός των άλλων, την  αφοσίωση των κυνηγών και ψαράδων στις υπαίθριες δραστηριότητες και το φυσικό περιβάλλον. «Οι δύο αυτές ομάδες είναι κατεξοχήν οι πιο φίλο - περιβαλλοντικές και αυτό θεωρείται δικαίως κατά την άποψη μου», τόνισε. Έπειτα, ο κ. Βαρβιτσιώτης, στάθηκε στο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή,  «Τουριστικά  Πλοία και άλλες διατάξεις» ξεκαθαρίζοντας, ότι η κυρίαρχη  φιλοσοφία του είναι να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, αλλά και  τα εμπόδια  δυσλειτουργίας,  που αφορούν την κίνηση  των  σκαφών  αναψυχής. «Ο νέος νόμος δίνει κίνητρα στην  Ελληνική  Σημαία  με  κυρίαρχο στόχο να προσελκύσει τους ξένους που θέλουν να πάρουν  ένα  σκάφος, να το έχουν στην Ελλάδα, να το ιδιο-χρησιμοποιούν  αλλά και να το νοικιάζουν.  Μπορούμε να γεμίσουμε τις  μαρίνες μας, να γεμίσουμε τα νησιά μας, να αυξήσουμε τον παράκτιο μας τουρισμό», υπογράμμισε.  

Συγχρόνως, ο κ. Υπουργός έδωσε ιδιαίτερη  έμφαση στη ρύθμιση για την κατάργηση της ερασιτεχνικής άδειας αλιείας, αφού όπως είπε, αναμένει  πολλαπλά οφέλη. «Θα σταματήσει η ταλαιπωρία για τους ερασιτέχνες ψαράδες, θα τονωθεί ο αλιευτικός τουρισμός, ενώ θα αποδεσμευθεί το προσωπικό του Λιμενικού από μία άχαρη γραφειοκρατική διαδικασία», τόνισεΜάλιστα, ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε τη προσδοκία του  με το νέο μέτρο την επόμενη χρονιά να γίνουν πιο εντατικοί  έλεγχοι, με πιο άμεση και  αποτελεσματική  αντιμετώπιση  της  παράνομης  αλιείας. 

Στη συνέχεια ο Υπουργός  Ναυτιλίας  και  Αιγαίουεπισκέφθηκε τη διπλή έκθεση για το σκάφος και το ψάρεμα “Boat& FishingShow2014”, που πραγματοποιείται και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, στο HelexpoPalace.Εκεί περιηγήθηκε στους χώρους της έκθεσης, όπου είχε τη ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς επαγγελματίες και επισκέπτες του χώρου της έκθεσης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης διαπίστωσε και από κοντά την ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση που έχει λάβει η νομοθετική του πρωτοβουλία για την αναμόρφωση του πλαισίου των τουριστικών σκαφών, καθώς και της κατάργησης της ερασιτεχνικής άδειας αλιείας για τους ψαράδες και τα σκάφη. «Αναμορφώνουμε το θεσμικό πλαίσιο για τα τουριστικά σκάφη, γιατί πιστεύουμε ότι θα φέρει όχι μόνο περισσότερους τουρίστες, αλλά κυρίως, γιατί θα δώσει περισσότερη δουλειά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούνται γύρω από δραστηριότητες του σκάφους, είτε αυτή αφορά την κατασκευή από ελληνικά χέρια, είτε τη συντήρηση», υπογράμμισε.

Επιπλέον,  ο κ. Βαρβιτσιώτης απαντώντας σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες ψαράδες κατέστησε σαφές ότι η κατάργηση της ερασιτεχνικής άδειας αλιείας αφορά όλους «και πρόσωπα και σκάφη χωρίς άλλους περιορισμούς». «Θεωρώ», είπε, «ότι αυτό θα συμβάλλει και στη στήριξη επιχειρήσεων που ασχολούνται με το ψάρεμα, καθώς θα διευκολύνει ερασιτέχνες να ασκήσουν το χόμπι τους».

Κατηγορία:


Wildcard SSL