Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και διακινητών τους στην Πάτρα

Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και διακινητών τους στην Πάτρα - Ανεύρεση σωρού άνδρα αγνώστου ταυτότητας στον Πειραιά -  Βύθιση Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους στη Κάλυμνο - Μεταφορές ασθενών

Συνελήφθησαν, χθες στις 18:40, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ–Ο/Γ πλοίου για Ιταλία, δύο (02) αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Επίσης, συνελήφθη, χθες στις 16:50, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 33χρονος αλλοδαπός οδηγός αυτοκινούμενου τροχόσπιτου, διότι μετέφερε κρυμμένους στην εσωτερική μπαγκαζιέρα του οχήματος δύο (02) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Σε περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του ανωτέρω οχήματος, βρέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, βάρους 1,5 γραμμαρίων

Τέλος, συνελήφθησαν, χθες στις 17:00, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ–Ο/Γ πλοίου για Ιταλία, τρεις (03) αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί τις προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το όχημα του δεύτερου συμβάντος.

========================

Ενημερώθηκε, χθες στις 21:25, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για ύπαρξη ανδρός, ο οποίος δεν διατηρούσε τις αισθήσεις του, στη χερσαία ζώνη «ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ» λιμένα Πειραιά.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «ΤΖΑΝΕΙΟ» Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Πρόκειται για άνδρα, περίπου 40 ετών, ύψους 1,80, κιλών 80, με μαύρο χρώμα μαλλιών με κοτσιδάκια στα μαλλιά (ράστα) και φορούσε μπλε τζιν παντελόνι και μαύρη κοντομάνικη μπλούζα τύπου poloκαι δεν έφερε υποδήματα.

Διενεργείται προανάκριση από την Λιμενική Αρχή Πειραιά.

========================

Ενημερώθηκε, χθες στις 20:45, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, για εισροή υδάτων στο Ε/Γ – Τ/Ρ «ΧΑΠΠΥ ΠΑΠΠΥ» Ν.Καλ 94 το οποίο ευρίσκεται επί μακρόν ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Καλύμνου.

Με την συνδρομή δύτη έγιναν προσπάθειες αποτροπής βύθισης και απάντλησης των υδάτων χωρίς αποτέλεσμα.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και θαλάσσια ρύπανση, ενώ στο σημείο που βυθίστηκε δεν αποτελεί κίνδυνο για την ναυσιπλοΐα.

Προσπάθειες ανέλκυσης του σκάφους θα ξεκινήσουν πρωινές ώρες σήμερα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

========================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω μεταφορές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 

-          80χρονου, από το λιμάνιτης Φολέγανδρου στο λιμάνι της Σύρου,με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ»  Ν. Νάξου 53,

-          28χρονης, από το λιμάνι των Φούρνων στο λιμάνιτου Άγιου Κήρυκου,με τοΕ/Γ – Δ/Ρ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ» Ν.Π.11795.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL