Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου λουόμενου στην Κω

Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου λουόμενου στην Κω – Περισυλλογή ανηλίκου στην Αλεξανδρούπολη – Ρύπανση στη Μυτιλήνη – Πνιγμοί στα Άβδηρα και τη Ρόδο – Ανεύρεση πτώματος αγνώστων λοιπών στοιχείων στην Παλαιοκαστρίτσα -  Μεταφορές ασθενών

Ενημερώθηκε στις 15:20 χθες, η Λιμενική Αρχή Κω, για περιστατικό αγνοούμενου 22χρονου αλλοδαπού κολυμβητή, ο οποίος σύμφωνα με οικείους του, είχε ξεκινήσει στις 11:45 από την παραλία «ΤΙΓΚΑΚΙ» ν.Κω προκειμένου να μεταβεί κολυμπώντας στη ν.Ψέριμο.

Άμεσα, κατόπιν ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές Κω και Καλύμνου, ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ιδιωτικών σκαφών, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ανάλογοι έλεγχοι στις παρακείμενες ακτές από όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στις 16:57 ο ανωτέρω εντοπίστηκε σώος στη θαλάσσια περιοχή νότια ν.Ψερίμου και αφού ανεσύρθη από το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΜΑΡΙΑ» Ν.Καλύμνου 73, παρελήφθη από το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο τον μετέφερε στον λιμένα Κω, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Γ.Ν.Κω, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

========================

Απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης ενημερώθηκε ότι στη θαλάσσια περιοχή παραλίας ΚΟΚΚΙΝΑ ΒΡΑΧΙΑ Αλεξ/λης, μικρή φουσκωτή λέμβος, στην οποία επέβαινε ένας ανήλικος, παρασυρόταν από τα ρεύματα.

Άμεσα έσπευσε για παροχή συνδρομής όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,το οποίο αφού εντόπισε την ανωτέρω λέμβο, παρέλαβε τον ανήλικο και τον μετέφερε, σώο, στην παραλία, από όπου παρελήφθη από συγγενικό του πρόσωπο.

========================

Μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, για περιστατικό ρύπανσης στην παραλία Βατερών ν.Λέσβου.

Άμεσα έσπευσαν στην ανωτέρω περιοχή στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για μικρά στερεά κομμάτια πίσσας, τα οποία είχαν εκβρασθεί σε τμήματα της ακτογραμμής και σε συνολικό μήκος 1300 μέτρων περίπου ενώ πλωτό περιπολικό Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ πραγματοποίησε έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή χωρίς να διαπιστωθεί περαιτέρω θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε ο Δήμος Λέσβου για την ανάληψη ενεργειών περισυλλογής και καθαρισμού.

========================

Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αβδήρων, ότι στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΜΑΓΓΑΝΩΝ» Δήμου Τοπείρου Ν.Ξάνθης, δύο άτομα, επάνω σε φουσκωτό στρώμα θαλάσσης, παρασύρονται στα ανοικτά και καλούν σε βοήθεια.

Άμεσα έσπευσαν στην ανωτέρω περιοχή πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ιδιωτικό σκάφος «ΣΑΟΣ» Τ.Α. 37, διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για έναν 47χρονο και μία 44χρονη, οι οποίοι είχαν ήδη ανασυρθεί στην παραλία από άλλους λουόμενους.

Ο 47χρονος, χωρίς τις αισθήσεις του, παρελήφθη από ασθενοφόρο και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ η 44χρονη ήταν καλά στην υγεία της.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

========================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «ΕΛΛΗ» ν.Ρόδου, 57χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και όπου θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

========================

Ενημερώθηκε, χθες στις 18:00, η Λιμενική Αρχή Παλαιοκαστρίτσας, για ύπαρξη πτώματος, σε βραχώδη ακτή, στη θέση ΚΑΣΤΕΛΗ Παλαιοκαστρίτσας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για πτώμα άνδρα, ύψους περίπου 1,75μ. και σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. 

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

========================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – ΕΛ.ΑΚΤ, πραγματοποιήθηκαν χθες οι παρακάτω μεταφορές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 18χρονης, από λιμένα Ίου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ» Ν.Θήρας 39
  • 52χρονου και 77χρονης από λιμενίσκο Κουκουναριών Σκιάθου για λιμένα Πλατανιά Μαγνησίας, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ» Ν.Σκιάθου 148 και
  • 79χρονου, από λιμένα Κύθνου για λιμένα Λαυρίου, με πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL