Μηχανικές βλάβες Ε/Γ-Υ/Γ «VENUS I» στην Αίγινα και Ε/Γ – Ο/Γ «ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ» στον Πειραιά

Μηχανικές βλάβες Ε/Γ-Υ/Γ «VENUSI» στην Αίγινα και Ε/Γ – Ο/Γ «ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ» στον Πειραιά  – Διασώσεις λέμβων στο Λαύριο και την Ερέτρια – Πνιγμός στην Λευκάδα – Παροχή βοήθειας σε λουόμενη στην Ιερισσό

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από τον Πλοίαρχο του   Ε/Γ-Υ/Γ «VENUSI» Ν.Π. 8037, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Αίγινα - Αγκίστρι και ενώ βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή ν. Λαγούσας Αίγινας, για μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στην Αίγινα, αποβιβάζοντας με ασφάλεια σαράντα τρεις (43) επιβάτες.

Από την Λιμενική Αρχή Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ «VENUSI» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

=======================

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του  Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ» Ν.Π. 10631, ότι κατά την διαδικασία χειρισμών πρυμνοδέτησης στο λιμάνι του Πειραιά, διαπιστώθηκαν υψηλά καυσαέρια σε κύλινδρο της δεξιάς κύριας μηχανής .

Από το 8ο Λιμενικό Φυλάκιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου στις 13:25 από Πειραιά για Αίγινα – Μέθανα – Πόρο παρέμεινε ανεκτέλεστο, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

=======================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, για περιστατικό ακυβέρνητης φουσκωτής λέμβου, με τρεις (03) επιβαίνοντες στην θαλάσσια περιοχή «ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΙ» Κερατέας.

Άμεσα στη  περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το  σκάφος «SEASOS1» Τ.Λ. 325 και το σκάφος «ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ» Λ.Μ. 481 το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε την ανωτέρω φουσκωτή λέμβο με ασφάλεια στην ακτή.

=======================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ερέτριας, για περιστατικό ακυβερνησίας ερασιτεχνικού σκάφους «ΓΙΩΡΓΑΛΕΝΑ» Σ.Χ. 1502, με δύο (02) επιβαίνοντες στην θαλάσσια περιοχή «ΜΑΛΑΚΩΝΤΑ» Ερέτριας.

Άμεσα στη περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το σκάφος «ΡΕΝΤ ΣΑΡΚ» Τ.Χ. 848 Α΄ και το σκάφος «ΚΛΑΡΑ» Λ.Ε. 1430 το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε το «ΓΙΩΡΓΑΛΕΝΑ» με ασφάλεια στην ακτή.

=======================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΜΥΤΙΚΑΣ» Αιτωλοακαρνανίας, 86χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Μύτικα, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η σορός αρχικά μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Λευκάδας, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας για νεκροψία - νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας.

=======================

Σήμερα στις 11:27 ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ιερισσού, ότι στη παραλία έμπροσθεν κάμπινγκ Ιερισσού, 68χρονη κατά τη διάρκεια λήψης λουτρού είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου στέλεχος της, παρείχε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στην 68χρονη, με αποτέλεσμα να ανακτήσει τις αισθήσεις της .

Στη συνέχεια και μετά και την παροχή τον πρώτων βοηθειών από τον αγροτικό ιατρό, η 68χρονη μεταφέρθηκε στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πολύγυρου όπου και παραμένει για περαιτέρω νοσηλεία.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL