Πνιγμοί στο Μαραθώνα, στον Αγ. Κωνσταντίνο και στα Χανιά

Πνιγμοί στο Μαραθώνα,  στον Αγ. Κωνσταντίνο και στα Χανιά  – Πρόσκρουση πλοίων στο στην Ελευσίνα με υλικές ζημιές – Σύλληψη αλλοδαπού στη Χαλκίδα

Ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Σχινιά Μαραθώνα, 75χρονη.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 1ο Νοσοκομείο Ι.Κ.Α. Αθηνών Παπαδημητρίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός της πρόκειται να προωθηθεί στο Νεκροτομείο Αθηνών για νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.

==========================

Ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Καμένων Βούρλων, 74χρονη.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε αρχικά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της και στην συνέχεια η σορός της στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας προς φύλαξη προκειμένου προωθηθεί στο στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Αγ. Κωνσταντίνου.

==========================

Ανασύρθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Πλατανιάς Χανίων, 56χρονη.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ παραγγέλθηκε και η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

==========================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας από το φύλακα του Ε/Γ- Τ/Ρ παροπλισμένου πλοίου «THEEMERALD» Ν.Π. 10995, το οποίο βρίσκεται στο αγκυροβόλιο της Ελευσίνας, ότι το M/V«ZOE» σημαίας Κομόρες, κατά την διαδικασία ρυμούλκησης του από το Ρ/Κ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Ν.Π. 8053, προσέκρουσε επί του «THEEMERALD».

Από την πρόσκρουση διαπιστώθηκε ότι στην πλώρη του «THEEMERALD» προκλήθηκε απόξιση χρώματος και μικρή στρέβλωση στη λαμαρίνα της, ενώ στο «ZOE» προκλήθηκε ρήγμα στο μέσο της δεξιάς πλευράς διαστάσεων 1 x1,5μ. περίπου, 20μ. πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Επίσης δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, που διενεργεί την προανάκριση,  απαγορεύτηκε η συνέχιση ρυμούλκησης του πλοίου «ZOE» μέχρι την προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

Στην συνέχεια, απογευματινές ώρες και κατόπιν προσκόμισης του προαναφερόμενου πιστοποιητικού επετράπη η ρυμούλκηση του από το Ρ/Κ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

==========================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Τμήμα Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας μετά από την υποβολή μηνύσεως από επαγγελματία οστρακαλιέα και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών προέβη στη σύλληψη 18χρονου αλλοδαπού για κλοπή αποθηκευμένων αλιευμάτων, στις 13/07/2011 και συγκεκριμένα 25 κιλά κυδώνια, 50 κιλά γυαλιστερές και 15 κιλά στρειδόχτενα, τα οποία βρίσκονταν εντός της θαλάσσιας περιοχής του βόρειου λιμένα Χαλκίδας.

Από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου και δεύτερος δράστης.

 

 

 

 

 

                      

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL