Σύλληψη παράνομου μετανάστη στην Κω –

Σύλληψη παράνομου μετανάστη στην Κω Προσάραξη σκάφους στο Αγκίστρι

 

34χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου “ΣΚΑΝΔΑΡΙ” Κω, από στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Συγκεκριμένα πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στην ανωτέρω περιοχή το Ι/Φ σκάφος “METHI” σημαίας Η.Π.Α. με δύο (02) επιβαίνοντες και κατεύθυνση τη ν.Κω. Κατόπιν ακινητοποίησης του Ι/Φ και διενεργούμενου ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι ο 34χρονος δεν είχε προβεί στις νόμιμες διατυπώσεις για την είσοδο στην ελληνική επικράτεια του ίδιου και του σκάφους, ενώ κατόπιν αλκοολομέτρησης βρέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής Διοικητικών κυρώσεων.

 

*****

 

        Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αγκιστρίου, για περιστατικό προσάραξης του Τ/Ρ-Ε/Π “ΜΑΡΙΤΙΝΑ” Ν.Π.8628, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, σε ξέρα έξωθεν του λιμένα Σκάλας Αγκιστρίου.

    Άμεσα στο σημείο μετέβη στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και το Ρ/Κ “MΑΛΤΕΖΟΣ ΙΙ” Ν.Α.196 και αφού διενεργήθηκε έλεγχος στα ύφαλα του σκάφους και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος βύθισης, το ανωτέρω αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Μεγαλοχωρίου Αγκιστρίου.

     Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Αγκιστρίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι να επιθεωρηθεί από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL