Σύλληψη αλλοδαπών ναυτικών στην Κάλυμνο -

Σύλληψη αλλοδαπών ναυτικών στην Κάλυμνο - Θάνατος λουόμενου στην Κάρπαθο - Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''SPEEDRUNNER ΙΙΙ'' στη Σίφνο και τη Σέριφο και του Ε/Γ-ΚΑΤ ''SEA JET 2'' στη Μήλο και τη Σίφνο - Διακομιδή ασθενούς

 

Για κατοχή πλαστών πιστοποιητικών ναυτικής ικανότητας, συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, μέλη πληρώματος του M/V ''JOUDI'' σημαίας Καμπότζης, από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, μεσημβρινές ώρες χθες.

Ειδικότερα, κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε από αρμόδιο Επιθεωρητή PARIS MOU, στο διερχόμενο από το λιμένα της Καλύμνου ανωτέρω πλοίο, διαπιστώθηκε η ύπαρξη τεσσάρων (04) πλαστών πιστοποιητικών ναυτικής ικανότητας που ανήκουν σε έναν 44χρονο αλλοδαπό καθώς επίσης και η ύπαρξη δύο (02) πλαστών πιστοποιητικών που ανήκουν σε έναν 35χρονο αλλοδαπό, μέλη πληρώματος.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''JOUDI'' λόγω ελλιπής σύνθεσης πληρώματος.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Αρκάσας στην Κάρπαθο, 86χρονος.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρπάθου.

 

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σίφνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''SPEEDRUNNER ΙΙΙ'' N.Π. 11886, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση στο λιμένα Σίφνου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το ''SPEEDRUNNER ΙΙΙ'' το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Μήλο - Σίφνο - Σέριφο - Πειραιάς), συνέχισε για τη Σέριφο όπου επίσης κρίθηκε από τον Πλοίαρχο επισφαλής η προσέγγιση στο λιμένα και συνέχισε για τον τελικό προορισμό του.

Στο πλοίο επέβαιναν προς αποβίβαση στο λιμένα της Σίφνου 28 επιβάτες και 2 Ι.Χ. ενώ στο λιμένα της Σίφνου ανέμεναν προς επιβίβαση 137 επιβάτες, 13 Ι.Χ. και 1 Δ/Κ, και αντίστοιχα επέβαιναν προς αποβίβαση στο λιμένα της Σερίφου 4 επιβάτες και 2 Ι.Χ. ενώ στο λιμένα της Σερίφου ανέμεναν προς επιβίβαση 43 επιβάτες, 3 Ι.Χ. και 3 Δ/Κ.

Ανωτέρω επιβάτες και οχήματα θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μήλου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ ''SEA JET 2'' N.Π. 10571, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση στο λιμένα Μήλου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το ''SEA JET 2'' το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Μύκονος - Νάξος - Ίο - Θήρα - Φολέγανδρο - Μήλο - Σίφνο - Πειραιά), συνέχισε για τη Σίφνο όπου επίσης κρίθηκε από τον Πλοίαρχο επισφαλής η προσέγγιση στο λιμένα και συνέχισε για τον τελικό προορισμό του.

Στο πλοίο επέβαιναν προς αποβίβαση στο λιμένα της Μήλου 39 επιβάτες ενώ στο λιμένα της Μήλου ανέμεναν προς επιβίβαση 20 επιβάτες, και αντίστοιχα επέβαιναν προς αποβίβαση στο λιμένα της Σίφνου 13 επιβάτες ενώ στο λιμένα της Σίφνου ανέμεναν προς επιβίβαση 4 επιβάτες.

Ανωτέρω επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής,  διεκομίσθη βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Δάφνης στο λιμένα Ουρανούπολης, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 27χρονη αλλοδαπή, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL