Προσάραξη Τ/Χ- Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στον Πόρο -

Προσάραξη Τ/Χ- Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στον Πόρο - Προσάραξη Ι/Φ-Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στα Μέθανα - Σύλληψη για εξύβριση, απειλή και συκοφαντική δυσφήμηση στη Λευκάδα - Σύλληψη παράνομου μετανάστη στην Πάτρα - Μηχανική βλάβη Ι/Φ-Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στον Πόρο

 

 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πόρου για περιστατικό προσάραξης σε αβαθή του Τ/Χ-Ε/Γ-Τ/Ρ ''ANGELIE JO'' Ν.Π. 10313 στην περιοχή ν. Τσελεβίνιων, με δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε η Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ ''ΛΙΑΚΟΣ'' Ν.Π. 21 στην οποία επιβιβάστηκαν οι ανωτέρω επιβαίνοντες καθώς επίσης και καταδυτικό συνεργείο με τη συνδρομή του οποίου το ''ANGELIE JO'' ασφαλίστηκε επαρκώς με καβοδεσία επί της στεριάς και σημάνθηκε με αναλάμπων φανό.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πόρου, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε διαρροή καυσίμων.

 

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr

 

*****

 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μεθάνων για περιστατικό προσάραξης του Ι/Φ-Ε/Γ-Τ/Ρ ''LA JOLLA'' Ν.Π. 9924 στην παραλία Βαθέως Μεθάνων, χωρίς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με περιπολικό όχημα, με τη συνδρομή των οποίων ανωτέρω σκάφος προσδέθηκε ασφαλώς και χωρίς να αποτελεί κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα.

Κατά δήλωση του 53χρονου αλλοδαπού Κυβερνήτη, το ''LA JOLLA'' ενώ βρισκόταν ελλιμενισμένο στο λιμένα Βαθέως Μεθάνων, απώλεσε την άγκυρά του λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, και για λόγους ασφαλείας απέπλευσε.

Στη συνέχεια ανωτέρω σκάφος έμεινε ακυβέρνητο λόγω βλάβης κινητήρα και ο 53χρονος το εγκατέλειψε αφού επιβιβάστηκε στη βοηθητική λέμβο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μεθάνων, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση και ο Κυβερνήτης μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Γαλατά και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου όπου νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους.

 

*****

 

Για εξύβριση, απειλή και συκοφαντική δυσφήμηση συνελήφθη 34χρονος, μεσημβρινές ώρες χθες, στο λιμενικό κατάστημα Λευκάδας.

Ειδικότερα, μετά τη συνεδρίαση αρμόδιας επιτροπής για τη διεξαγωγή εξετάσεων υποψηφίων ναυαγοσωστών, ο 34χρονος συλληφθείς προέβη στην εξύβριση, απειλή και συκοφαντική δυσφήμιση των μελών της ανωτέρω επιτροπής.

Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από το Λιμεναρχείο Λευκάδας.

 

*****

 

Ένας 40χρονος παράνομος μετανάστης συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω συλληφθείς σε έλεγχο που του διενεργήθηκε πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πόρου από τον 36χρονο αλλοδαπό Κυβερνήτη του Ι/Φ-Ε/Γ-Τ/Ρ ''HERMES II'' Ν.Π. 11072 ότι πλέει μόνο με τα ιστία λόγω μηχανικής βλάβης στην προπέλα του, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου ''ΝΤΑΝΑ'' Πόρου.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε η Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ ''ΤΖΩΝ ΝΑΚΗΣ'' Ν.Π. 22 από την οποία ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια το ''HERMES II'' στο λιμένα Πόρου όπου αποβιβάστηκαν οι τρεις (03) αλλοδαποί επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους. Από το Λιμεναρχείο Πόρου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL