Ακυβερνησία Ι/Φ στη Σέριφο -

Ακυβερνησία Ι/Φ στη Σέριφο - Ακυβερνησία Ι/Φ-Τ/Ρ-Ε/Π σκάφους στη Ραφήνα - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Ναύπακτο- Παρασυρόμενη λέμβο στην Ψάθα Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σερίφου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό ακυβερνησίας Ι/Φ σκάφους GALENE Ν.Π. 9848, με τέσσερις (04) επιβαίνοντες, δεκαοκτώ (18) ν.μ. δυτικά της ν.Σερίφου.

Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσε το Ε/Π-Α/Κ “ΜΟΣΧΟΥΛΑ” Ν.Σ. 1258 με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το GALENE με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Στη συνέχεια, το “ΜΟΣΧΟΥΛΑ” ρυμούλκησε με ασφάλεια το Ι/Φ σκάφος στον λιμένα ν. Σερίφου.

Από τη Λιμενική Αρχή Σερίφου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ GALENE Ν.Π. 9848, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Εντοπίστηκε, βραδινές ώρες χθες, από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας, παρασυρόμενο Ι/Φ σκάφος λόγω ακυβερνησίας, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Π. Ράφτη και συγκεκριμένα πλησίον της νησίδας Ραφτοπούλας.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε το Τ/Χ ''ΝΕΜΕΣΙΣ'' Τ.Ρ. 901-Α, με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ρυμούλκησε με ασφάλεια το Ι/Φ-Τ/Ρ-Ε/Π ''ΦΡΗΧΑΤ'' Ν.Π. 10513 στο λιμένα Π. Ράφτη, με τους εννέα (09) αλλοδαπούς επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Μαρκόπουλου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΡΗΧΑΤ'' Ν.Π. 10513.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ναυπάκτου από τον 57χρονο Κυβερνήτη του Ι/Φ ''AMORGOS'' σημαίας Γαλλίας ότι ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ένα (01) ν.μ. ανατολικά της ν. Τριζονίων του Νομού Φωκίδος, έμεινε ακυβέρνητο λόγω θραύσης ιστίου και πτώσης αυτού στη θάλασσα.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε το Ε/Γ ''ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΙΙ'' Ν. Ιτέας 34 το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το ''AMORGOS'' στη μαρίνα Τριζονίων και ο ανωτέρω Κυβερνήτης αποβιβάστηκε  καλά στην υγεία του.

Από το Λιμενικό Σταθμό Ναυπάκτου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ AMORGOS” σημαίας Γαλλίας μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.

*****Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πόρτο Γερμενού από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό παρασυρόμενης λέμβου, με δύο (02) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή της Ψάθας.

Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσε το Α/Κ “ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ” Ν.ΙΣΘΜΙΩΝ 54, το οποίο ρυμούλκησε την ανωτέρω λέμβο στην παραλία Ψάθας και οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL