Παροχή συνδρομής σε ακυβέρνητο Ι/Φ στην Κέα

Παροχή συνδρομής σε ακυβέρνητο Ι/Φ στην Κέα – Παραλαβή από ελικόπτερο S/P ασθενούς Φ/Γ πλοίου στον Πειραιά

 

Η Λιμενική Αρχή Κέας ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ότι το Ι/Φ σκάφος «ΔΑΝΑΗ» Ν.Π.9275 είχε μείνει ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 6 ν.μ. βόρεια της Κέας.

Άμεσα για παροχή βοήθειας κατέπλευσε στην περιοχή το Τ/Χ «ELLIONZEUSFABERII» Τ.Κ.31, με επιβαίνοντα και στέλεχος της Λιμενικής Αρχής, ενώ απέπλευσε και πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το «ΔΑΝΑΗ» ρυμουλκήθηκε αρχικά από το Τ/Χ «ELLIONZEUSFABERII» και στη συνέχεια από το Ι/Φ «ΕΚΤΩΡ» Ν.Π.8717 καταπλέοντας με ασφάλεια στο λιμάνι της Κορησσίας, στην Κέα με τους έξι επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους τους σκάφους, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.    

=================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκε με ελικόπτερο SuperPuma τ ης Π.Α. 57χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος του Φ/Γ «FAOLA» σημαίας Παναμά, το οποίο βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του Πειραιά.

Ο 57χρονος μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και από εκεί διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ. Νοσοκομείο Νίκαιας.  

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL