Εντοπισμός και κατάσχεση δενδρυλλίων κάνναβης στη Σαμοθράκη –

 Εντοπισμός και κατάσχεση δενδρυλλίων κάνναβης στη Σαμοθράκη – Σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Πάτρα – Ακυβερνησία Ρ/Κ πλοίου στα Αντίκυρα – Διακομιδή ασθενούς
 
Στον εντοπισμό και την κατάσχεση δενδρυλλίων κάνναβης, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στη Σαμοθράκη, στελέχη του Γραφείου ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης, εντοπίστηκαν στην περιοχή «ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ – ΑΝΩ ΜΕΡΙΑ» Σαμοθράκης , δεκαπέντε (15) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 26 εκ. έως 50 εκ..
Από τη Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης που διενεργεί την προανάκριση, εκριζώθηκαν  και κατασχέθηκαν τα ανωτέρω δενδρύλλια.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο www.hcg.gr. 
 
*****
Δύο (02) παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες  σήμερα, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.
Συγκεκριμένα, ύστερα από έλεγχο που τους διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αντίκυρας, από τον πλοίαρχο του Ρ/Κ πλοίου «ΗΡΑΚΛΗΣ», ότι μετά το πέρας διαδικασίας απόδεσης του Φ/Γ πλοίου «SIDER PANIMA» σημαίας Μάλτας, παρουσιάστηκε βλάβη στο φίλτρο πετρελαίου με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του στις λιμενικές εγκαταστάσεις «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Ε».
Το ανωτέρω Ρ/Κ με τη βοήθεια του Ρ/Κ «ΑΡΤΕΜΙΣ IV» Ν.Π. 2793 ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Αντίκυρας.
Από τη Λιμενική Αρχή Αντίκυρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΗΡΑΚΛΗΣ» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες σήμερα από λιμένα Δάφνης Α.Ο. στο λιμένα Ουρανούπολης με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. 46χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Wildcard SSL