Βύθιση πλωτής δεξαμενής στην Ελευσίνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βύθιση πλωτής δεξαμενής στην Ελευσίνα - Μηχανική βλάβη «FLYINGCATΙΙΙ» στη Μύκονο - Τραυματισμός εργάτη στην Θεσσαλονίκη -  Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Σάμο και στη Χαλκίδα – Μηχανική βλάβη «ΣΑΝΤΑ ΙΙΙ» στους Παξούς – Σύλληψη αλλοδαπών στη Σάμο – Εντοπισμός ανδρός χωρίς τις αισθήσεις του στο Καστρί – Πνιγμός στην Παλαιά Φώκαια- Διαμαρτυρία στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας -  Θαλάσσια ρύπανση στο Ρέθυμνο - Μεταφορές Ασθενών

Πρωινές ώρες σήμερα, το B' Λιμενικό Τμήμα Ελευσίνας, ενημερώθηκε από  εκπρόσωπο της εταιρείας «Ναυπηγεία Ελευσίνας Α.Ε.» ότι κατά την διάρκεια πόντισης της πλωτής δεξαμενής, προκειμένου να εισέλθει σε αυτήν το Φ/Γ «MSCMARIALAURA» σημαίας Παναμά για δεξαμενισμό, λόγω βλάβης, αυτή βυθίστηκε εξ’ ολοκλήρου.

Από την βύθιση δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.

===============

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΤΑΧ «FLYING CATΙΙI» Ν.Π. 10562, ότι είχε αδυναμία εκκίνησης  δεξιάς κύριας μηχανής και ενώ αυτό βρισκόταν σε διαδικασία επιβίβασης επιβατών.

Το πλοίο είχε καταπλεύσει πρωινές ώρες στον Παλαιό λιμένα Μυκόνου, προερχόμενο από Τήνο και θα απέπλεε στις 13:40 για Ραφήνα, με πενήντα επτά (57) επιβάτες, εκ των οποίων 09 για Τήνο, και 48 για Ραφήνα.  

Από τη Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ μερικοί από αυτούς έλαβαν το αντίτιμο των εισιτηρίων τους.

===============

Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή    Θεσσαλονίκης, ενημερώθηκε ότι 29χρονος εργάτης, ο οποίος εκτελούσε εργασίες κοπής μετάλλων με οξυγόνο, στον προβλήτα του λιμανιού, τραυματίσθηκε όταν μία μεταλλική δοκός έπεσε στο δεξί του πόδι, προκαλώντας του πιθανό κάταγμα.

Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

===============

Τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, στη χερσαία ζώνη του λιμένα Σάμου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 65χρονος συγκρούστηκε με δίκυκλο που οδηγούσε 55χρονος, με αποτέλεσμα τον  τραυματισμό του οδηγού του δίκυκλου και της 62χρονης συνοδηγού.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σάμου, για την παροχή πρώτων βοηθειών.  

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

===============

Τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Χαλκίδας και συγκεκριμένα στον χώρο στάθμευσης των αστικών ΚΤΕΛ Χαλκίδας, όταν ΙΧΕ όχημα που οδηγούσε 27χρονος με συνοδηγό 84χρονη, συγκρούστηκε με αστικό λεωφορείο ΚΤΕΛ Χαλκίδας με οδηγό 34χρονο

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός της 84χρονης, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου και παραμένει για νοσηλεία.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

===============

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Παξών ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «ΣΑΝΤΑ ΙΙΙ» Ν.Κ. 572, ότι είχε παρουσιασθεί βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κέρκυρα για Παξούς, με ενενήντα δύο (92) επιβάτες, και έξι (06) άτομα πλήρωμα.  

Το πλοίο κατέπλευσε στις 15:45 αυτοδύναμα στο λιμάνι των Παξών, ενώ από τη  Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

===============

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Σάμου από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής τρεις (03) αλλοδαποί (02 γυναίκες και 01 άντρας), χωρίς νόμιμα έγγραφα, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει κατά δήλωση τους από τα τουρκικά παράλια με πνευστή κωπήλατη λέμβο η οποία καταστράφηκε κατά την αποβίβασή τους.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου, διενεργείται προανάκριση ενώ οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για ιατρικές εξετάσεις.

===============

Ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑΣ Δήμου ΝΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΟΣ, 78χρονος.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του πρόκειται να προωθηθεί στο Νεκροτομείο του «ΠΑΓΝΗ» για νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Καστρίου Βιάννου.

===============

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ΘΥΜΑΡΙ, 78χρονη.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός της πρόκειται να προωθηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Παλαιάς Φώκαιας.

===============

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικού αποκλεισμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας πραγματοποιήθηκε σήμερα, από τις 11:30 έως τις 12:05, από εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου ΦΙΛΙΑΤΩΝ και Δήμου ΦΙΛΙΑΤΩΝ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνένωση του ανωτέρου Νοσοκομείου με το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ».

 Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης δεν σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα δεν απέπλευσαν / κατέπλευσαν Ε/Γ-Ο/Γ πλοία. 

===============

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην θαλάσσια περιοχή Επισκοπής Δήμου Ρεθύμνου, κατά τη διάρκεια ελέγχου από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση (αυτοδιαλυόμενη) μήκους (400) μέτρων και πλάτους (03) μέτρων περίπου κατά μήκος ακτών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, που διενεργεί την προανάκριση, γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του υπαιτίου ενώ έχουν ενημερωθεί η διεύθυνση Δημόσιας Υγιεινής και Κοινωνικής Μέριμνας, καθώς και το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Ρεθύμνου για τις δικές τους ενέργειες.

===============

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω μεταφορές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 68χρονης από το λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ,
  • 51χρονης, από το λιμένα Πάτμου στο λιμένα Πυθαγορείου Σάμου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΕΙΡΗΝΗ» Ν.Πάτμου 14.

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL