Επιχείρηση εντοπισμού σκάφους με δύο επιβαίνοντες στο Κεντρικό Αιγαίο

Επιχείρηση εντοπισμού σκάφους με δύο επιβαίνοντες στο Κεντρικό Αιγαίο - Καθυστέρηση κατάπλου Ε/Γ – Υ/Γ «ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XV» στο λιμάνι του Βόλου – Μεταφορά ασθενούς

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φούρνων Ικαρίας, ότι δύο (02) άτομα τα οποία επέβαιναν στο σκάφος «ΕΛΕΝΗ» Ν. Σκιάθου 55, είχαν περιέλθει σε κίνδυνο.

Συγκεκριμένα το ανωτέρω σκάφος είχε ξεκινήσει από Αλόννησο με προορισμό τους Φούρνους και ενδιάμεσο σταθμό την Σκύρο, όταν ο κυβερνήτης, ενημέρωσε την σύζυγο του ότι το σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού του «ΕΛΕΝΗ»  υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου, με την συμμετοχή ναυαγοσωστικού και  πλωτού περιπολικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ελικόπτερου SuperPumaτης Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το σκάφος «ΕΛΕΝΗ» τελικά, εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή «ΒΡΟΥΛΙΔΙΑ» νότια της Χίου, στις 20:55, με τους δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Το ανωτέρω σκάφος κατέπλευσε συνοδεία του πλωτού περιπολικού του  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Χίου στις 00:30, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας.

======================

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου, από τον Πλοίαρχο του   Ε/Γ-Υ/Γ «ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XV» Ν.Π. 8036, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αλόννησο για Σκόπελο – Γλώσσα – Σκιάθο - Βόλο και ενώ είχε αποπλεύσει από Σκιάθο με προορισμό το Βόλο, ότι είχε εμπλακεί πλαστική σακούλα στην αναρρόφηση θαλάσσιου ύδατος της αριστερής κύριας μηχανής.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στις 10:30 αντί της προγραμματισμένης 09:40, αποβιβάζοντας με ασφάλεια εκατόν είκοσι οκτώ (128) επιβάτες.

Μετά τον κατάπλου του «ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XV» εκτελέστηκε δοκιμαστικός πλους με ικανοποιητικά αποτελέσματα και μετά από σχετική επιθεώρηση το πλοίο απέπλευσε στις 11:30 αντί της προγραμματισμένης 10:05 από Βόλο για Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο με 110 επιβάτες.

======================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, μεταφέρθηκε σήμερα από λιμάνι Λέρου στο λιμάνι Καλύμνου, με πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, 27χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL