Προσάραξη και εγκατάλειψη Ι/Φ-Καταμαράν στη Λευκάδα

Προσάραξη και εγκατάλειψη Ι/Φ-Καταμαράν στη Λευκάδα – Απεγκλωβισμός αλλοδαπών στην Παλαιοχώρα –Έρευνες προς εντοπισμό ανηλίκου στην Καλαμάτα – Πυρκαγιά σε Θ/Γ σκάφος στη Ζάκυνθο

Η Λιμενική Αρχή Λευκάδας ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες ότι το Ι/Φ-Καταμαράν «PERDIXII» W-24567 είχε προσαράξει σε αβαθή στη θαλάσσια περιοχή της βόρειας εισόδου του διαύλου Λευκάδας, ενώ οι δύο άνδρες επιβαίνοντες το είχαν εγκαταλείψει βγαίνοντας στην ακτή με το βοηθητικό σκάφος (tender).

Οι επιβαίνοντες αναζητήθηκαν από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας, χωρίς να βρεθούν, ενώ ακολούθησε έρευνα στο σκάφος με παρουσία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, με αρνητικά επίσης αποτελέσματα.

Το «PERDIXII» αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ-Α/Κ σκάφος «ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Σ.Λ.44 στο Κάστρο Λευκάδας, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λευκάδας.   

===============

Η Λιμενική Αρχή Παλαιοχώρας ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες ότι σε παραλία στον κόλπο Βρουλιά (νοτιότερα από το Ελαφονήσι) είχαν εγκλωβιστεί, λόγω της ζέστης και εξάντλησης, τέσσερις (04) αλλοδαπές τουρίστριες, ηλικίας 19 ετών, οι οποίες είχαν ξεκινήσει από την παραλία Κριού Κουντούρα με σκοπό να καταλήξουν στην παραλία Ελαφονησίου μέσω μονοπατιού Ε4.

Άμεσα για παροχή βοήθειας αναχώρησε υπηρεσιακό όχημα της Λιμενικής Αρχής ενώ απέπλευσε και πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στη συνέχεια λόγω της δύσβατης και δυσπρόσιτης περιοχής δύο στελέχη του πληρώματος του πλωτού περιπολικού επιβιβάστηκαν στο σκάφος «ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Τ.Χ. 426, το οποίο προσέγγισε στην περιοχή και παρέλαβε τις τέσσερις αλλοδαπές, καλά στην υγεία τους, μεταφέροντάς αυτές σε περιπολικό όχημα του Αστυνομικού Σταθμού της Παλαιοχώρας.   

===============

Η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, από συγγενείς 14χρονης ότι, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι, τρεις αθίγγανοι ηλικίας από 16 έως 18 ετών την είχαν απαγάγει.

Έρευνες στο πλαίσιο του αυτοφώρου προς εντοπισμό της 14χρονης και των φερόμενων ως δραστών διενεργούνται από τη Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, που διενεργεί την προανάκριση, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα.

===============

Η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Θ/Γ σκάφος «ΑΡΓΩ» Ν.Π. 8044, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στη μαρίνα Αγ. Νικολάου.

Στην περιοχή έσπευσε προσωπικό της Λιμενικής Αρχής διαπιστώνοντας ότι η πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε από την Π.Υ. Ζακύνθου, είχε προκαλέσει εκτεταμένες φθορές στο εσωτερικό του σκάφους χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός, ενώ δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL