Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ-F/C “6” στον Αγ. Κωνσταντίνο

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ-F/C“6” στον Αγ. Κωνσταντίνο – Απεγκλωβισμός ατόμων στη Κόρινθο – Ανεύρεση πυρομαχικό υλικού στο Αλιβέρι - Συλλήψεις παράνομων μεταναστών Πάτρα

Σήμερα στις 20.10, η Λιμενική Αρχή Αγ. Κωνσταντίνου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ-F/C“6”, Ν.Π. 11345, το οποίο εκτελούσε εγκεκριμένο προγραμματισμένο δρομολόγιο από Β. Σποράδες προς Αγ. Κωνσταντίνο, με 247 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος, ότι υπέστη μηχανική βλάβη στην αντλία γλυκού νερού της αριστερής κύριας μηχανής.

Στις 20.25 το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους επιβάτες του, ενώ από το Λιμενικό Σταθμό Αγ. Κωνσταντίνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 

==========================

Βραδινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κορίνθου από ιδιώτη ότι πλησίον περιοχής ΜΥΛΟΚΟΠΗΣ και ενώ έκανε μπάνιο μαζί με άλλα πέντε (05) άτομα σε απόμερη παραλία, όπου είχαν μεταβεί με το ιδιωτικό σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Τ.Π. 1019-Ε’, το οποίο ξέσυρε από το αγκυροβόλιο και έπεσε σε σίδερα, που βρίσκονταν στην ακτή, με συνέπεια την θραύση του.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και παρέλαβε τον ιδιώτη, τον οποίο μετέφερε στο Λουτράκι, προκειμένου να παραλάβει το όχημα του και στην συνέχεια να μεταβεί για την παραλαβή των υπόλοιπων πέντε ατόμων, οι οποίοι μετακινήθηκαν πεζοί από δύσβατο μονοπάτι σε κεντρικό δρόμο, από όπου μεταφέρθηκαν με Ι.Χ.Ε. οχήματα με ασφάλεια και καλά στην υγεία τους στο Λουτράκι.

==========================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλιβερίου ενημερώθηκε από ιδιώτη για την ανεύρεση πυρομαχικού υλικού, εντός θαλάσσιας περιοχής ΠΟΡΤΟ ΜΠΟΥΦΑΛΟ Ευβοίας και συγκεκριμένα σε βάθος 3μ. περίπου και σε απόσταση 5μ. από βραχώδη ακτογραμμή.

Στην περιοχή μετέβη άμεσα προσωπικό του Υπολιμεναρχείου Αλιβερίου, το οποίο εντόπισε το πυρομαχικό υλικό, όπου πρόκειται για παλαιού τύπου χειροβομβίδα, με οξειδώσεις σε μεγάλη έκταση.

Στο σημείο,  τοποθετήθηκε κατάλληλη σήμανση για την αποφυγή τυχόν ατυχήματος και ενημερώθηκαν Αρμόδιες Υπηρεσίες για την παραλαβή και εξουδετέρωση του συγκεκριμένου υλικού.

==========================

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Πάτρας, σε δύο περιστατικά, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, δύο αλλοδαποί, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας.

 

 

 

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL