Πυρκαγιά σε Θ/Γ σκάφος στην Σέριφο

Πυρκαγιά σε Θ/Γ σκάφος στην Σέριφο – Πνιγμός στη Χαλκίδα – Εκτροπή αυτοκινήτου στη θάλασσα στον Βόλο – Ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους στο Λαύριο

Πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σερίφου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για σκάφος σε δυσχερή θέση, λόγω πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιο, βορειοανατολικά της ν.Σερίφου – ν.Σεριφοπούλα.

Άμεσα κινητοποιήθηκε πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και ιδιωτικά σκάφη προς παροχή βοηθείας.

Το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π. 9913, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά, εντόπισε και ρυμούλκησε το κινδυνεύον σκάφος, Θ/Γ «HEAVYDUTY4» Τ.Π. 1248Ε’, με τρεις (03) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους και την βοήθεια του πλωτού περιπολικού και του Α/Κ «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» Ν.Σ. 1084, προσέδεσε στο βόρειο μεγάλο προβλήτα της Σερίφου.

Κατά την διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε και χρησιμοποιήθηκαν φορητοί πυροσβεστήρες για την κατάσβεση και ταυτόχρονα κατέφθασε πυροσβεστικό όχημα, που με την βοήθεια του πληρώματος του και εθελοντών, η πυρκαγιά κατασβέστηκε, με αποτέλεσμα όμως την ημιβύθιση του σκάφους.

Με την συνδρομή δύο ιδιωτικών Φ/Γ γερανοφόρων οχημάτων και αυτοδυτών, το  «HEAVYDUTY4» ανελκύστηκε και πραγματοποιήθηκε απάντληση των εσωτερικών υδάτων πυρόσβεσης, ενώ βυτιοφόρο όχημα του Δήμου, μετέφερε τα ύδατα στο βιολογικό καθαρισμό.

Παράλληλα, με την συνδρομή του αλιευτικού σκάφους, του πληρώματος του πλωτού περιπολικού ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ και εθελοντών τοποθετήθηκαν περιμετρικά δύο πλωτά φράγματα του τοπικού σταθμού της ΔΕΗ του νησιού, σε προσπάθεια πρόληψης για τυχόν ρύπανση, με αποτέλεσμα μία μικρή επιφανειακή ρύπανση, εντός του φράγματος, από ελαφρά πετρελαιοειδή, τα οποία απορροφήθηκαν με τη χρήση σχετικών υλικών.

Από το Λιμενικό Σταθμό Σερίφου, ο οποίος διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του θαλαμηγού σκάφους.

===========================   

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Ν. Αρτάκης, 79χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας. 

===========================

Βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου ενημερώθηκε από ιδιώτη, ότι Ι.Χ.Ε. όχημα που κινούνταν στην επαρχιακή οδό Αλυκών Βόλου και συγκεκριμένα στην περιοχή «ΠΕΥΚΑΚΙΑ» κατέληξε στη θάλασσα.

Άμεσα προσωπικό του Λιμεναρχείου μετέβη στο σημείο, όπου διαπίστωσαν Ι.Χ.Ε. όχημα, με οδηγό έναν 19χρονο, είχε εκτραπεί της πορείας του και κατέληξε στη θάλασσα.

Ο 19χρονος είχε εξήλθε μόνος του από το αυτοκίνητο και με την βοήθεια οικείου του, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Το Ι.Χ.Ε .όχημα ανελκύστηκε από γερανό, χωρίς την ύπαρξη θαλάσσια ρύπανσης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείου Βόλου.

===========================

Απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη του Τ/Χ σκάφους «ΦΑΜΙΛΥ» Τ.Π. 457 Ι, ότι βρισκόταν ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Πουνταζέζα, μεταξύ Μακρονήσου και Λαυρίου, με τρεις (03) επιβαίνοντες.

Αφού διαβεβαίωσε ότι δεν διατρέχει κίνδυνο, καθώς βρισκόταν αγκυροβολημένος και ότι χρήζει ρυμούλκησης, το Α/Κ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Τ.Λ. 266 απέπλευσε συνοδεία στελεχών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή προς παροχή βοηθείας.

Στην συνέχεια το Α/Κ σκάφος εντόπισε το  «ΦΑΜΙΛΥ», το οποίο ρυμουλκούνταν από το διερχόμενο σκάφος «MISS YOU» και κατέπλευσε με ασφάλεια στην OlympicMarineτου Λαυρίου, συνοδεία του.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL