Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Πάτρα και την Αλεξανδρούπολη –

Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Πάτρα και την Αλεξανδρούπολη – θάνατοι στη Χαλκιδική, την Καβάλα και τον Πειραιά – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Λευκάδα

 

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στο νότιο  λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα (τράκτορας/επικαθήμενο-συρόμενο), δύο (02) μετανάστες, διότι εντοπίστηκαν καθ' υπόδειξη του οδηγού πρόχειρα κρυμμένοι στο χώρο του φορτίου του επικαθήμενου, το οποίο αποτελείτο από χαρτοκιβώτια με οικιακά σκεύη, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα, οι μετανάστες αφέθηκαν ελεύθεροι  λόγω ανηλικότητας.

 

*****

      Είκοσι τρεις (23) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν παραλίας Αγίου Γεωργίου  Αλεξανδρούπολης, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε στην ακτή πνευστό σκάφος με επιβαίνοντες είκοσι (20) μετανάστες, ενώ άλλοι τρεις (03) εντοπίστηκαν εντός της θάλασσας σε απόσταση εκατό (100) μέτρων περίπου από την ακτή, οι οποίοι έφεραν ατομικό σωσίβιο.

Άμεσα προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής επιβιβάστηκαν σε ιδιωτικό σκάφος και περισυνέλεξαν με ασφάλεια τους τρεις μετανάστες.

Οι είκοσι τρεις μετανάστες στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθησαν.

         Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση  κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος. 

 

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΑΡΧΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΩΝ” Χαλκιδικής, 85χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας Χαλκιδικής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Α.Π.Θ. για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. 

Επίσης, χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “Αγ. Ιωάννη” Χαλκιδικής, 78χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας Χαλκιδικής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Α.Π.Θ. για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.    

 

Προανακρίσεις διενεργούνται από τη Λιμενική Αρχή Ν. Μουδανιών.

 

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας “Ν. Ηρακλείτσας” Καβάλας, 78χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. 

     Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ελευθέρων.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΠΕΙΡΑΙΚΗΣ” πλησίον όρμου «ΜΠΑΙΚΟΥΤΣΙ», 55χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. 

      Προανάκριση διενεργείται από το Ε΄ Λιμενικό Τμήμα Πειραιά του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

 

*****

Προσάραξη σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, του Ι/Φ σκάφους “L΄EMBRUIX U” σημαίας Ισπανίας με πέντε (05) επιβαίνοντες, στη βόρειο είσοδο του λιμένα Λευκάδος .  

Συγκεκριμένα ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή από τον Πλοίαρχο  ότι το σκάφος προσάραξε στην ανωτέρω περιοχή και άμεσα πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσε στο σημείο, όπου μετά από συντονισμένες ενέργειες μαζί με άνδρες της «PELAGOS YACHT SERVICES» αποκόλλησαν το Ι/Φ και το ρυμούλκησαν με ασφάλεια στη μαρίνα Λευκάδας. 

Από την προσάραξη δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας, που διενεργεί την προανάκριση,  απαγορεύτηκε ο απόπλους του  Ι/Φ σκάφους “L΄EMBRUIX U” μέχρι προσκομίσεως σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL