Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών στην Κω και στο Αγαθονήσι –

Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών στην Κω και στο Αγαθονήσι Σύλληψη παράνομων μεταναστών και διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Λευκάδα

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι τριών (23) παράνομων μεταναστών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ΒΑ της ν.Κω.

Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2014», εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, στην οποία επέβαινε ικανός αριθμός επιβαινόντων και η οποία παρουσίαζε έντονη εισροή υδάτων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω παράνομων μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Στη συνέχεια, τρεις εκ των διασωθέντων διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, διότι έχρηζαν ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Κω, ενώ η πνευστή λέμβος κατασχέθηκε.

*****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι ενός (21) παράνομων μεταναστών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της ν. Αγαθονησίου.

Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας του, εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των είκοσι ενός (21) παράνομων μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αγαθονησίου όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου.

 

*****

Ένας (01) αλλοδαπός διακινητής και δύο (02) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, συνελήφθη ένας 40χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος διότι διαπιστώθηκε πως μετέφερε δύο (02) παράνομους μετανάστες, για τους οποίους κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.ΧΕ. όχημα.

 

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό προσάραξης του Ι/Φ-Α/Ψ σκάφους “JULIA” σημαίας Μ. Βρετανίας, νότια της εισόδου του λιμένα Λευκάδας.

Άμεσα στο σημείο προς παροχή συνδρομής κατέπλευσε το Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Σ.Λ. 44, το οποίο αποκόλλησε και ρυμούλκησε με ασφάλεια το “JULIA” στο λιμένα Λευκάδας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL