Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι–

 Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι Εντοπισμός και

 

σύλληψη παράνομων μεταναστών στη Σάμο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην

 

Κέρκυρα

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση έντεκα (11) παράνομων μεταναστών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Φαρμακονησίου, πλησίον της οριογραμμής.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από το Στρατιωτικό Φυλάκιο, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ημιβυθισμένη φουσκωτή λέμβο, με τους επιβαίνοντες της να βρίσκονται στη θάλασσα.

Υπό το Συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των έντεκα (11) παράνομων μεταναστών, τους οποίους αποβίβασε στο Φαρμακονήσι και εν συνεχεία μετέφερε στο λιμένα Λέρου, όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

 

*****

Τριάντα τρεις (33) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟΥ” ν. Σάμου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Οι ανωτέρω μετανάστες, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

 

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΛΕΝΗ” Ν.Π. 9803, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα προς Κέρκυρα, ότι κατά τη διάρκεια ενεργειών προλίπανσης- προνθέρμανσης της δεξιάς κύριας μηχανής, παρατηρήθηκε έντονος μεταλλικός χτύπος με αρρυθμία στη λειτουργίας της.

Από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL