Πτώση οχήματος στη θάλασσα στο Νυδρί και θάνατος των συνεπιβατών -

Πτώση οχήματος στη θάλασσα στο Νυδρί και θάνατος των συνεπιβατών - Ανεύρεση πτώματος στα Νέα Μουδανιά - Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στη Σάμο - Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Πάτρα - Απαγόρευση απόπλου σε Ε/Γ πλοίο στη Ρόδο - Διακομιδή ασθενούς

 

 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα Βασιλικής στη Λευκάδα, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι ο 26χρονος αλλοδαπός οδηγός είχε εξέλθει του οχήματος με ιδίες δυνάμεις, ενώ η 22χρονη αλλοδαπή συνοδηγός καθώς και το βρέφος - τέκνο της, απεγκλωβίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους με τη συνδρομή δύτη, και διεκομίσθησαν στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Ο 26χρονος οδηγός διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας όπου παραμένει νοσηλευόμενος, ενώ οι σοροί των συνεπιβατών πρόκειται να μεταφερθούν στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το A΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, ενώ το Ι.Χ.Ε. όχημα ανελκύστηκε χωρίς να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών για την ύπαρξη πτώματος 65χρονου ανδρός μέσα στο υπό ιδιοκτησίας του σκάφος, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο λιμένα Νέας Ποτίδαιας Χαλκιδικής.

Η σορός του ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

 

*****

 

Δεκαπέντε (15) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε δύσβατο σημείο της περιοχής ''ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ'' βορειοανατολικά της ν. Σάμου και μεταφέρθηκαν με τη συνδρομή τοπικού αλιευτικού σκάφους στην ομώνυμη παραλία, ενώ έντεκα επιπλέον (11) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Σάμου.

Ανωτέρω είκοσι έξι (26) συνολικά αλλοδαποί συνελήφθησαν διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

 

*****

 

Πέντε (05) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν πρόχειρα κρυμμένοι στους χώρους των φορτίων δύο (02) επικαθήμενων Φ/Γ οχημάτων, τα οποία επρόκειτο να φορτωθούν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων και με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα, λόγω ανηλικότητας.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου από τον εκπρόσωπο του Ε/Γ ''AEGEAN QUEEN'' σημαίας Τουρκίας, για περιστατικό μηχανικής βλάβης.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλοίο κατά τη διαδικασία απόπλου του από το λιμένα Ρόδου προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου προς το λιμένα Φετιγιέ Τουρκίας, παρουσίασε βλάβη στο σύστημα μετάδοσης κίνησης της αριστερής κύριας μηχανής.

Το ''AEGEAN QUEEN'' αφού προσέδεσε ασφαλώς, αποβίβασε με ασφάλεια τους εκατόν είκοσι πέντε (125) επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη απογευματινές ώρες χθες, από το λιμένα Σκύρου στο λιμένα Κύμης, με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 64χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL