Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών στη Χίο-

Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών στη Χίο- Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών στη Χίο, τη Σαμοθράκη, τη Μυτιλήνη και την Πάτρα  –  Θάνατος ανδρός στην Αιδηψό 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι τεσσάρων (24) παράνομων μεταναστών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή ν. “ΠΑΝΑΓΙΑ” Οινουσσών Χίου.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που εκτελούσε περιπολία, εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, οι οποίοι στη θέα του  σκάφους κατέστρεψαν τη λέμβο και έπεσαν στη θάλασσα.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ΠΛΣ καθώς και το πλήρωμα ναυαγοσωστικού σκάφους που έσπευσε στο σημείο, προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω και παράδοσή τους στο λιμένα Χίου, όπου και συνελήφθησαν,  διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Οι εν λόγω μετανάστες πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου “ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ” για τη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου. 
 
Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα πέντε (35) παράνομων μεταναστών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή ν. “ΓΡΙΔΙΩΝ”  νοτιοανατολικά ν. Χίου.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που εκτελούσε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ¨ΠΟΣΕΙΔΩΝ¨, εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, οι οποίοι στη θέα του  σκάφους κατέστρεψαν τη λέμβο και έπεσαν στη θάλασσα.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ΠΛΣ προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω και παράδοσή τους στο λιμένα Χίου, όπου και συνελήφθησαν,  διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Οι εν λόγω μετανάστες πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου “ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ” για τη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου. 
*****
Σαράντα έξι (46) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “ΤΑΜΠΑΚΙΚΑ” ν. Χίου, από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου .
Οι ανωτέρω, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν και αναμένεται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» για διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων. 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
*****
Πέντε (05) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην παραλία ''ΦΟΝΙΑ'' ν. Σαμοθράκης, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. 
Ανωτέρω αλλοδαποί, συνελήφθησαν καθότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης. 
*****
Πενήντα έξι (56) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν,  πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “ΚΟΥΤΣΟΙΚΙΔΙ” ν. Λέσβου, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Ανωτέρω μετανάστες, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
Επίσης, τριάντα δύο (32) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “ΚΛΕΙΩ” ν. Λέσβου, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης και της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας.
Ανωτέρω μετανάστες, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Δύο (02) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν πρόχειρα κρυμμένοι στο χώρο του φορτίου  επικαθήμενου Φ/Γ οχήματος, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων και με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ ο ένας συλληφθέντας αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα,  λόγω ανηλικότητας.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ''ΛΟΥΤΡΑ'' Αιδηψού, 84χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αιδηψού.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL