Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών στη Χίο-

Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών στη Χίο- Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών στη Μυτιλήνη και την Πάτρα

 

Ένας (01) διακινητής και δεκαοχτώ (18) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή “ΠΑΝΑΓΙΑ” Οινουσσών Χίου, από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ .

Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από στρατιωτικό παρατηρητήριο της νήσου για ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους με ικανό αριθμό επιβαινόντων το οποίο προσέγγιζε τις ακτές, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ έσπευσε στην περιοχή και εντόπισε το ύποπτο σκάφος το οποίο και ακινητοποίησε.

Εντός του ταχύπλοου διαπιστώθηκε ότι έπέβαινε ένας (01) αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη. Παράλληλα πλήρωμα ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που έφτασε στο σημείο, σε συνεργασία με προσωπικό στρατιωτικού παρατηρητήριου εντόπισαν δεκαοκτώ (18) παράνομους μετανάστες, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθησαν, ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr

*****

Τριάντα εννέα (39) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “ΛΑΨΑΡΝΑ” ν. Λέσβου, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σιγρίου.

Ανωτέρω μετανάστες, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

Δύο (02) παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στο νότιο λιμένα Πάτρας, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Συγκεκριμένα οι ανωτέρω, σε διενεργηθέντα έλεγχο πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL