Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών στη Μυτιλήνη - Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών στo Φαρμακονήσι , την Πάτρα και την Ηγουμενίτσα

Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών στη Μυτιλήνη -Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών στo Φαρμακονήσι , την Πάτρα και την Ηγουμενίτσα

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά(17) παράνομωνμεταναστώνπροέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Περάματος Γέρας για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών στη δύσβατη περιοχή ''ΚΑΤΣΙΝΙΑ'' όρος Γέρας ν. Λέσβου .

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι οποίοι με τη συνδρομή του συνδέσμου Έφεδρων Καταδρομέων ν. Λέσβου , της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Α/Κ σκάφους «ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ» Ν..Μ. 1168 απεγκλώβισαν και διέσωσαν τους ανωτέρω αλλοδαπούς.

Στη συνέχεια μία αλλοδαπή, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης μεταφέρθηκε στο λιμάνι Περάματος Γέρας και από εκεί διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Ανωτέρω αλλοδαποί,στερούμενοι νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Περάματος Γέρας .

*****

Πενήντα πέντε (55) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, βραδινές ώρες χθες, από στελέχητου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στις βορειοανατολικές ακτές της νήσου Φαρμακονησίου.

Ανωτέρω αλλοδαποί συνελήφθησανδιότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

*****

Τέσσερις(04) παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πάτρας, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Συγκεκριμένα οι ανωτέρω, σε διενεργηθέντα έλεγχο πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Δύο(02) παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στον λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας , από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα οι ανωτέρω, σε διενεργηθέντα έλεγχο κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.

 

Επίσης, 44χρονοςπαράνομος μετανάστης συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στον λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας , από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα ο ανωτέρω, σε διενεργηθέντα έλεγχο κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL