Σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα-

Σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα- Ακυβερνησία Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Κέρκυρα

 

Δύο (02) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε διενεργηθέντα έλεγχο κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.

 

*****

Τρεις (03) παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νοτίου λιμένα Πατρών, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα με ρυμουλκούμενο, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε εμφανές σημείο, στο χώρο του φορτίου του ρυμουλκούμενου, το οποίο αποτελείτο από ρολά αλουμινίου και διάφορα είδη γκρουπάζ, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Επίσης, τέσσερις (04) παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Συγκεκριμένα οι ανωτέρω, σε διενεργηθέντα έλεγχο πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.

 

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΘΕΟΔΩΡΑ'' Λ. Κέρκυρας 8380, ότι πλέει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Βίδου Κέρκυρας και Στροβίλι κόλπου Σαγιάδας Θεσπρωτίας.

Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του οποίου εντόπισε το ανωτέρω Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος με δύο (02) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, ενώ με τη συνδρομή του η μηχανική βλάβη αποκαταστάθηκε μερικώς.

Το ''ΘΕΟΔΩΡΑ'' κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα ''ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ'' Κέρκυρας συνοδευόμενο από το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL