Σύλληψη παράνομων μεταναστών και διακινητών τους στην Πάτρα-

Σύλληψη παράνομων μεταναστών και διακινητών τους στην Πάτρα- Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στο Μεσολόγγι - Μη προσέγγιση Ε/Γ-Τ/Χ “SEA JET 2” στη Φολέγανδρο

 

Συνελήφθημεσημβρινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νοτίου λιμένα Πατρών, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 51χρονος οδηγόςΦ/Γ οχήματοςμε επικαθήμενο, διότι διαπιστώθηκε πως μετέφερε εντός του χώρου του φορτίου του επικαθήμενου, το οποίο αποτελείτο από χαλκοσωλήνες, τέσσερις (04) παράνομους μετανάστες, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων,με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση,συνελήφθη ακόμη ένας 41χρονος, φερόμενος ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση διακίνησης τους, ενώκατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους αναψυχής «AMCALO» σημαίας Γαλλίας, μετά από μηχανική βλάβη στην περιοχή Πατραϊκού κόλπου.

Άμεσα ενημερώθηκαν τα Α/Κ σκάφη «ΕΥΡΙΔΙΚΗ» Ν.Μ. 33 και «ΑΝΤΩΝΙΑ» Ν.Μ. 72, ενώ στην περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε και συνόδευσε με ασφάλεια το «AMCALO» στο λιμενίσκο ιχθυόσκαλας εκβολών Αχελώου.

Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε ρύπανση, ενώ οι δύο (02) αλλοδαποί επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Φολέγανδρου, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του Ε/Γ-Τ/Χ''SEA JET 2'' N.Π. 10571, στο λιμένα Φολέγανδρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το ''SEA JET 2'' το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Σίφνο - Μήλο – Φολέγανδρο - Ίο - Θήρα, συνέχισε το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα κατάπλου.

Στο πλοίο δεν επέβαιναν, κατά δήλωση πλοιάρχου, άτομα προς αποβίβαση, ενώ στο λιμένα της Φολέγανδρου ανέμεναν προς επιβίβαση δύο (02) επιβάτες με προορισμό την Ίο και είκοσι εννέα (29) με προορισμό τη Θήρα. Ανωτέρω επιβάτες, θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL