Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών στη Μυτιλήνη -

Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών στη Μυτιλήνη - Σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Πάτρα- Σύλληψη παράνομου μετανάστη και αλλοδαπού διακινητή του στην Ηγουμενίτσα

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δώδεκα (12) παράνομων μεταναστώνπροέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή «ΕΦΤΑΛΟΥ» Λέσβου.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήθυμνας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων σε δυσχερή θέση στην ανωτέρω περιοχή. Άμεσα πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσε στην περιοχή όπου εντόπισε την λέμβο με τους μετανάστες τους οποίους και περισυνέλεξε.

Οιανωτέρω μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μήθυμνας όπου συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.

*****

Ένας(01) 17χρονος παράνομος μετανάστηςεντοπίστηκε και συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε πρόχειρα κρυμμένος στο χώρο του φορτίου επικαθήμενου Φ/Γ οχήματος, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφωνκαι με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ ο συλληφθέντας αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα, λόγω ανηλικότητας.

Επίσης, πέντε(05) παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν,απογευματινέςώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πάτρας,από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Συγκεκριμένα οι ανωτέρω, σε διενεργηθέντα έλεγχο πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατασχέθηκαν και τα πλαστά έγγραφα.

*****

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη 58χρονουαλλοδαπού διακινητή και 35χρονου παράνομου μετανάστη προέβησαν, στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, κατόπιν διενέργειας ελέγχου, συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, ο 58χρονος αλλοδαπός οδηγόςΙ.Χ.Ε. οχήματος, διότι διαπιστώθηκε πως μετέφερε, τον 35χρονο μετανάστη, ο οποίος επίσης συνελήφθη, διότι κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό του ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο άνηκε σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τηνπροανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα καθώς και το έγγραφο.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL