Σύλληψη παράνομου μετανάστη στην Κέρκυρα -

Σύλληψη παράνομου μετανάστη στην Κέρκυρα - Σύλληψη για επίθεση στην Κυλλήνη - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Ιθάκη - Διακομιδή ασθενούς

 

Ένας 25χρονος παράνομος μετανάστης εντοπίστηκε και συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο νέο λιμένα Κέρκυρας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε διενεργηθέντα έλεγχο κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, προερχόμενο από λιμένα του εσωτερικού, διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

 

*****

Ένας 31χρονος συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο λιμένα Κυλλήνης, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αποβίβασης επιβατών από το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ'' Ν.Π. 10280 στο λιμένα Κυλλήνης προερχόμενο από λιμένα Πόρου Κεφαλληνίας, 31χρονος επιτέθηκε με σφυρί σε 47χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. οχήματος κατά την εκφόρτωσή του από το ανωτέρω πλοίο.

Άμεσα ο 31χρονος αφοπλίστηκε από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ προέβαλλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός παρά μόνο υλικές ζημιές στο ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Κυλλήνης του Λιμεναρχείου Κατάκολου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το σφυρί καθώς και ένα μαχαίρι μήκους εννέα (09) περίπου εκατοστών το οποίο βρέθηκε σε σάκο που κατείχε ο 31χρονος.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης για την ύπαρξη σε κίνδυνο του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΜΠΑΝΤΥ'' Ν. Κέρκυρας 925, εντός του λιμένος Βαθέος.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου εντόπισαν το ''ΜΠΑΝΤΥ'' πλαγιοδετημένο εντός του ανωτέρω λιμένα. Σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη, το σκάφος αντιμετώπιζε πρόβλημα λόγω εμπλοκής του σχοινιού στην προπέλα του και πιθανή βλάβη στο πηδάλιο.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, ανωτέρω σκάφος προσέδεσε ασφαλώς με τη συνδρομή των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ οι δύο (02) αλλοδαποί επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων διότι η κλήση κινδύνου πραγματοποιήθηκε από συσκευή έτερου σκάφους που είχε τοποθετηθεί χωρίς άδεια.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη βραδινές ώρες χθες, με το Ε/Γ-O/Γ ''ΘΑΣΟΣ ΙΙ'' Ν. Π. 11836, από το λιμένα Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, 52χρονος ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL