Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών στην Κω

Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών στην Κω – Θάνατος λουόμενου στον Αγ.Κοσμά Αττικής – Εισροή υδάτων σε Ε/Γ-Τ/Ρ στο Καστέλι Κίσσαμου - Διακομιδή ασθενούς

 

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα ενός (51) παράνομων μεταναστών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡ.ΛΟΥΡΟΣ” ν.Κω.

Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ακυβέρνητο ξύλινο σκάφος, με ικανό αριθμό επιβαινόντων και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, απέπλευσε για την εν λόγω περιοχή και δεύτερο πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής.

Ακολούθησε η ρυμούλκηση του εν λόγω σκάφους από το Ρ/Κ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡ.”Ν.Π.8481 με συνοδεία των δύο περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στο λιμένα της Κω και η σύλληψη των πενήντα ενός (51) παράνομων μεταναστών από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κω, ενώ το σκάφος που είναι σε κακή κατάσταση κατασχέθηκε.

 

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΑΓ.ΚΟΣΜΑ” Αττικής, 62χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο “ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ” νοσοκομείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού.

 

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κίσσαμου, ότι ακούστηκε ένας έντονος ήχος εντός του λιμένα Καβονησίου Κίσσαμου. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την εισροή υδάτων στο εσωτερικό του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ ΜΠΕΙ”Ν.Χ.211, το οποίο ήταν πρυμνοδετημένο στο νότιο προβλήτα του λιμένα, προκαλώντας την ημιβύθιση του πρυμναίου μέρους του.

Περιμετρικά του σημείου ημιβύθισης τοποθετήθηκαν από την οικεία Λιμενική Αρχή προληπτικά πλωτά φράγματα, ενώ το εν λόγω σκάφος ήταν κενό επιβατών και από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε τα παραπλεύρως ευρισκόμενα σκάφη υπέστησαν οποιεσδήποτε ζημιές.

Από το Λιμενικό Σταθμό Κίσσαμου διενεργείται προανάκριση.

 

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΧΡΙΣΤΙΝΑΝ.Ι. 461, από το λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, 45χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL