Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι –

Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι – Προσάραξη Ι/Φ – Α/Ψ σκάφους στη Σύρο - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» στη Τήνο

 

 

Δεκαεννέα (19) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν πρωινές ώρες σήμερα, στο Φαρμακονήσι, από την οικεία στρατιωτική φρουρά.

Ανωτέρω μετανάστες πρόκειται να μεταφερθούν στο λιμένα Λέρου .

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου, για προσάραξη Ι/Φ σκάφους χωρίς επιβαίνοντες σε βραχώδη ακτή στον Κάβο Παναγία στην περιοχή Φοίνικα Σύρου.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το ιστιοπλοϊκό σκάφος «KOPERNIKUS» σημαίας Μ. Βρετανίας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, είχε εκπέσει της θέσεως αγκυροβολίας του, έξω από τη μαρίνα Φοίνικα Σύρου με αποτέλεσμα να προσαράξει στην ανωτέρω περιοχή.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το «KOPERNIKUS» ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το Α/Κ σκάφος «ΜΑΡΙΑ» στη μαρίνα Φοίνικα Σύρου.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι προσκόμισης σχετικού πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

 

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τήνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» Ν.Π. 11957,  ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατεί να προσεγγίσει στο λιμένα Τήνο και συνεχίζει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα κατάπλου. 

Το «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» θα καταπλεύσει στη Μύκονο προκειμένου επιβιβαστούν σε αυτό οι εκατόν δώδεκα (112) επιβάτες που μετέβησαν στη Μύκονο με το Ε/Γ – Ο/Γ «BLUE STAR PAROS» N.P. 10990 για συνέχιση εγκεκριμένου δρομολογίου.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL