Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι και στη Σάμο –

Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι και στη Σάμο – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Κεφαλλονιά

 

Είκοσι πέντε (25) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, βραδινές ώρες χθες, στο Φαρμακονήσι, και κρατούνται από τα στελέχη της οικείας στρατιωτικής φρουράς μέχρι να μεταφερθούν στη ν. Λέρο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

*****

Σαράντα τέσσερις (44) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ” ανατολικά της ν. Σάμου, από στελέχη τη οικείας Λιμενικής Αρχής.

Ανωτέρω μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Λιμενική Αρχή Σάμου, όπου και συνελήφθησαν διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους «PARADISE» σημαίας Αυστρίας, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή τρία (03) ναυτικά μίλια νότια της ν. Κεφαλληνίας.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε το ανωτέρω σκάφος καθώς και το ρυμουλκό «ΜΑΚΗΣ» Ν.Α. 546 με τη βοήθεια του οποίου ρυμουλκήθηκε το «PARADISE» στο λιμάνι της Κεφαλληνίας, με τους δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL