Εντοπισμός και κατάσχεση εκρηκτικών υλών στη Νάξο – Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών στα Χανιά

 

 

    Εντοπισμός και κατάσχεση εκρηκτικών υλών στη Νάξο – Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών στα Χανιά
 
 
  Εντοπίστηκε, απογευματινές ώρες χθες, κατά τη διενέργεια περιπολίας από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Νάξου, το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος «ΑΝΝΑ-ΤΑΣΙΑ» Ν. Νάξου 59 με κυβερνήτη – ιδιοκτήτη 54χρονο να προσεγγίζει το λιμάνι «ΒΟΛΑΚΑ» Νάξου, ενώ ανέμενε στο λιμάνι 53χρονος  με Ι.Χ.Ε. όχημα.
   Οι ανωτέρω όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία των στελεχών της Λιμενικής Αρχής Νάξου, ο μεν 53χρονος έπεσε στη θάλασσα μαζί με ένα σάκο τον οποίο επιχειρούσε να παραδώσει στο αλιευτικό σκάφος, ο δε 54χρονος απέπλευσε με το ανωτέρω Α/Κ  προς άγνωστη κατεύθυνση.
   Ακολούθησε περισυλλογή του 53χρονου και του σάκου και μετά από έλεγχο  διαπιστώθηκε ότι το περιεχόμενο του αποτελείτο από εκρηκτική ύλη, αγνώστου τύπου και προέλευσης, συνολικού βάρους 25 κιλών, συσκευασμένη σε έξι (06)  δέματα των δέκα (10) τεμαχίων.
    Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 53χρονος, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα και οι εκρηκτικές ύλες, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ανωτέρω Α/Κ σκάφους και του 54χρονου κυβερνήτη του.
 
 
                                                                               *****
 
 
   Δύο (02) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στον λιμένα Χανίων, μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, προερχόμενο από Πειραιά, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας καθώς και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.
   Οι ανωτέρω συνελήφθησαν διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
    Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL